Κόσμος|15.07.2021 18:28

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν θέλουν να μιλήσουν με τον Ερντογάν

Μαρία Ζαχαράκη

Πρόσκληση για συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυναν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. «Όταν χρειαστούμε την Τουρκία, θα μιλήσουμε απευθείας με την Τουρκία και τον τουρκικό λαό», δήλωσε σε συνέντευξη ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Zabihullah Mücahit, σχετικά με την παρουσία της Τουρκίας στο Αφγανιστάν.

Δηλώνοντας ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την Τουρκία, ο Μουτζαχίτ είπε ότι «ούτε το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, ούτε ο λαός του Αφγανιστάν είναι εναντίον της Τουρκίας ή του τουρκικού λαού. Έχουμε θρησκευτικούς, ισλαμικούς, ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με τον τουρκικό λαό. Και οι δύο λαοί αγαπούν ο ένας τον άλλον πολύ. Θέλουμε την Τουρκία, η οποία ήρθε για πρώτη φορά στο Αφγανιστάν υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, να αποσυρθεί. Κι όταν χρειαστούμε την Τουρκία, θα μιλήσουμε απευθείας με την Τουρκία και τον τουρκικό λαό. Θέλουμε την Τουρκία ως Τουρκία. Δεν θέλουμε την Τουρκία ως μέρος του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τη Συμφωνία της Ντόχα, την οποία η Τουρκία έχει επίσης αποδεχθεί, όλες οι ξένες δυνάμεις, είτε είναι μέλη του ΝΑΤΟ είτε όχι, πρέπει να αποσυρθούν από το Αφγανιστάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, απευθύνοντας στη συνέχεια πρόσκληση στον Τούρκο πρόεδρο για μία συνάντηση.

«Θέλουμε να συναντηθούμε με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ερντογάν είναι ένας πολύ σημαντικός ηγέτης τόσο για εμάς όσο και για τον ισλαμικό κόσμο. Θέλουμε συζητήσουμε μαζί του τα τεκταινόμενα στο Αφγανιστάν», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Όλες οι ειδήσεις

Ηλιούπολη:Σοκαριστική καταγγελία από τη μητέρα του παιδιού του αστυνομικού - Την είχε στο ίδιο σπίτι με την 19χρονη

Κορονο-χρέη: Ρύθμιση σε έως 72 δόσεις, ποιες οφειλές εντάσσονται – Οι ανακοινώσεις Σταϊκούρα

ECDC: Eπιδείνωση στην Ελλάδα δείχνουν οι νέοι χάρτες - Στο «πορτοκαλί» Αττική και Κρήτη

Δέσποινα Βανδή – Ντέμης Νικολαΐδης: «Δεν είχαν επικοινωνία για αρκετό καιρό» - Το παρασκήνιο του διαζυγίου

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤαλιμπάνΑφγανιστάν