Κόσμος|15.07.2021 22:02

ΗΠΑ: Ένας 18χρονος αστροναύτης θα πετάξει στο διάστημα με τον Τζεφ Μπέζος στις 20 Ιουλίου

Newsroom

Ένας 18χρονος θα γίνει στις 20 Ιουλίου ο νεότερος αστροναύτης στην ιστορία όταν θα πετάξει δίπλα στον δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος για την παρθενική πτήση του διαστημοπλοίου της Blue Origin, ανακοίνωσε την Πέμπτη η αεροδιαστημική εταιρία.

Ο 'Ολιβερ Ντέμεν, ο οποίος πρόσφατα αποφοίτησε από το λύκειο και είναι κάτοχος άδειας χειριστή ιδιωτικών αεροσκαφών, είναι ο πρώτος επιβάτης της Blue Origin που καταβάλλει ναύλο αλλά δεν είναι ο νικητής ο οποίος πλήρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια και εξασφάλισε μια θέση στο διαστημόπλοιο, η οποία είχε τεθεί σε δημοπρασία, για να συνοδεύσει τον Τζεφ Μπέζος στην πρώτη τουριστική διαστημική πτήση. Ο επιβάτης αυτός ζήτησε να μην κατονομαστεί και θα πετάξει σε μελλοντική πτήση, ανακοίνωσε η αεροδιαστημική εταιρία. 

Ο Όλιβερ δηλώνει ότι το ταξίδι είναι όνειρο ζωής, τονίζει ότι τον εντυπωσιάζει το Διάστημα, η Σελήνη και οι πύραυλοι από τότε που ήταν τεσσάρων χρονών. Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.

Στην πρώτη διαστημική πτήση θα μετέχει ο Τζεφ Μπέζος, ο Μαρκ Μπέζος και η Γουόλι Φανκ, ετών 82, που θα γίνει με τη σειρά της η γηραιότερη αστροναύτης στο Διάστημα.

T

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στο πειθαρχικό οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν εμβολιάζονται - Έρχεται νομοθετική ρύθμιση

Ηλιούπολη:Σοκαριστική καταγγελία από τη μητέρα του παιδιού του αστυνομικού - Την είχε στο ίδιο σπίτι με την 19χρονη

Κορονο-χρέη: Ρύθμιση σε έως 72 δόσεις, ποιες οφειλές εντάσσονται – Οι ανακοινώσεις Σταϊκούρα

Χαρδαλιάς: Έως και εφταπλάσια τα κρούσματα σε νησιά – Υποχρεωτικό self και rapid test σε εργαζόμενους

Δέσποινα Βανδή – Ντέμης Νικολαΐδης: Η γνωριμία, η πρόταση γάμου χωρίς δαχτυλίδι και η καθυστέρηση του διαζυγίου

αστροναύτηςΤζεφ ΜπέζοςΗΠΑBlue Origin