Κόσμος|16.07.2021 23:23

Βέλγιο - Κορονοϊός: Κατά 86% αυξήθηκαν τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Newsroom

Στα 1.175 ανέρχεται ο ημερήσιος μέσος όρος των κρουσμάτων κορονοϊού στο Βέλγιο για την περίοδο από 6 μέχρι και 12 Iουλίου, αριθμός που ισοδυναμεί με αύξηση 86% σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες, σύμφωνα με το Επιστημονικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας Sciensano. Την Πέμπτη, τα κρούσματα στο Βέλγιο έφτασαν τα 1.453, ενώ από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 1.102.069 θετικές περιπτώσεις.

Μέχρι και την Παρασκευή 16/7 έχουν εμβολιαστεί 7.675.431 πολίτες με την πρώτη δόση του εμβολίου, αριθμός που αντιστοιχεί στο 81,8% του ενήλικου πληθυσμού. Tέλος, το 56,1% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Αντίστοιχη αύξηση και στη γειτονική Ολλανδία

Οι νέες λοιμώξεις του κορονοϊού στην Ολλανδία έχουν εξαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες, με τα κρούσματα να αφορούν κυρίως τους νέους ενήλικες, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να άρει τους περισσότερους περιορισμούς.  Πρόσφατα, η ολλανδική κυβέρνηση επανέφερε τους περιορισμούς όσον αφορά τη λειτουργία των νάιτκλαμπ, των εστιατορίων και των φεστιβάλ, λόγω της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού σε νέους ηλικίας 18-30 ετών.

Τα περισσότερα μέτρα είχαν αρθεί στην Ολλανδία στις 26 Ιουνίου, αφού η εκστρατεία εμβολιασμού των πολιτών μείωσε τις λοιμώξεις στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε είπε ότι μετάνιωσε για τη γρήγορη χαλάρωση των περιορισμών, παραδεχόμενος ότι η κυβέρνησή του έδειξε «κακή κρίση» στο θέμα αυτό.

Όλες οι ειδήσεις

Εστίαση - Διασκέδαση: Αποκλειστικά για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες όλοι οι κλειστοί χώροι

Κεραμέως για υποχρεωτικό εμβολιασμό πανεπιστημιακών – φοιτητών: Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα

Ηλιούπολη: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του αστυνομικού που κατηγορείται για βιασμό 19χρονης και για trafficking

Κορονοϊός- Ζοφερή εκτίμηση από ECDC: Θα πενταπλασιαστούν τα κρούσματα στην Ευρώπη μέχρι την 1η Αυγούστου

Νέα μέτρα: Αρνητικό τεστ και για τα ταξίδια με τρένο εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών

κρούσματαΚορονοϊόςΒέλγιο