Κόσμος|17.07.2021 11:28

Γαλλία: Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος στον Πύργο του Άιφελ

Newsroom

Άνοιξε ξανά για το κοινό, μετά από 260 ημέρες, ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι. Το εμβληματικό μνημείο της Πόλης του Φωτός, που παρέμεινε κλειστό για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού άνοιξε ξανά τις πύλες του για επισκέπτες. Ο Πύργος του Άιφελ θα μπορεί να υποδέχεται 13.000 άτομα ημερησίως, σχεδόν τον μισό αριθμό επισκεπτών απ’ ότι συνήθως.

Από την 1η Ιουνίου, όταν ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, έχουν πουληθεί 70.000 εισιτήρια. Η περίοδος των 9 μηνών που το σήμα- κατατεθέν της γαλλικής πρωτεύουσας ήταν κλειστό, ήταν η μεγαλύτερη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για την είσοδο στον Πύργο του Άιφελ, βέβαια, οι επισκέπτες θα χρειάζεται να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ για covid συμβαδίζοντας έτσι με τα πρόσφατα μέτρα που επέβαλε η γαλλική κυβέρνηση. «Προφανώς είναι μια επιπρόσθετη λειτουργική επιπλοκή, αλλά είναι διαχειρίσιμη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της διαχειρίστριας εταιρείας Sete, Ζαν-Φρανσουά Μαρτέν.

Όλες οι ειδήσεις

ΚΥΑ με νέα μέτρα σε διασκέδαση – εστίαση: Τι ισχύει για είσοδο σε κέντρα διασκέδασης, μπαρ

«Εκρηξη» των νομίμων παρακολουθήσεων με την επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας

Ταξίδι με πλοίο - ΚΥΑ με νέα μέτρα: Με self test η επιστροφή από τα νησιά

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες το Σάββατο – Κατεβαίνει από Κυριακή η «ψυχρή λίμνη»

Κορονοϊός: Κρούσματα στη Γαλατασαράι

ΚορονοϊόςΠαρίσιπιστοποιητικό εμβολιασμούμέτραΠύργος του ΆιφελΓαλλία