Κόσμος|19.07.2021 06:46

G Train: Ένα «παλάτι σε ράγες» αξίας 350 εκατ. δολαρίων

Newsroom

Όσο συνεχίζει να προβληματίζει τους ταξιδιώτες η κλιματική αλλαγή και το μέλλον του πλανήτη μας, οι μετακινήσεις με τρένο γίνονται πιο δημοφιλείς από ό,τι έχουν υπάρξει εδώ και δεκαετίες. 

Αυτή τη φορά, ο Γάλλος σχεδιαστής Thierry Gaugain ελπίζει να φέρει την εμπειρία του ταξιδιού με τρένο σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Ο άνθρωπος που έχει συνεργαστεί με τον φημισμένο ντιζάινερ Philippe Starck και είναι γνωστός για τα εντυπωσιακά σκάφη που σχεδιάζει, όμως το Venus του Steve Jobs, σχεδίασε ένα ιδιωτικό υπερπολυτελές τρένο που αναζητά έναν και μοναδικό και πολύ πλούσιο ιδιοκτήτη. 

T

Το 400 μέτρων τρένο, που θα αποτελείται από 14 βαγόνια, περιγράφεται σαν ένα «παλάτι σε ράγες». Η μεγάλη διαφορά του συγκεκριμένου τρένου, σε σχέση με τα συμβατικά είναι πως θα είναι κατασκευασμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από ένα έξυπνο γυαλί. Μία νέα τεχνολογία που θα το κάνει να φαίνεται διάφανο για όσους βρίσκονται μέσα και μαύρο για όσους το βλέπουν απ’ έξω. Έτσι θα επιτρέπει στον ταξιδιώτη να γίνει ένα με το τοπίο χωρίς να χάσει τίποτα από τις ανέσεις του μεταφορικού του μέσου. Με χώρο για 18 φιλοξενούμενους, το G Train θα ταξιδεύει με ταχύτητα 160 χιλιομέτρων την ώρα. Παράλληλα, το βράδυ θα φωτίζεται, με αποτέλεσμα να μοιάζει με έναν φωτεινό κομήτη που ταξιδεύει στο σκοτάδι.

Copyright: Thierry Gaugain

«Ο ιδιοκτήτης τον οποίο οραματιζόμαστε είναι κάποιος που έχει συναίσθηση  της  μοναδικότητας αυτού του τρένου και καταλαβαίνει ότι δεν μιλάμε απλά για  ένα μέσο μεταφοράς. Είναι για το ταξίδι, όχι το πόσο γρήγορα φτάνεις από το ένα σημείο στο άλλο», είπε ο Gaugain στο CNN. Το τρένο εκτιμάται ότι θα απαιτούσε 350 εκατ. δολάρια και τουλάχιστον 2,5 χρόνια για να κατασκευαστεί. Μάλιστα, ο Gaugain αποκάλυψε ότι είχε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο στο μυαλό του όταν το σχεδίαζε. Και δεν είναι άλλο από την χήρα του Steve Jobs, Laurene Powell Jobs.

Βέβαια, παραδέχεται ότι δεν έχει βρει ακόμα τον πελάτη που θα το κατασκευάσει και αναγνωρίζει ότι πρέπει να είναι «κάποιος εξίσου τρελός» με εκείνον. Μένει να φανεί εάν η 57χρονη Powell Jobs, η οποία κληρονόμησε το εντυπωσιακό σκάφος Venus, θα απολαμβάνει σύντομα και τις ανέσεις του G Train. 

Με πληροφορίες από CNN

Όλες οι ειδήσεις

Φολέγανδρος - Πατέρας Γαρυφαλλιάς: Ο 30χρονος εξαπάτησε την κόρη μου, να σαπίσει στη φυλακή

Μύκονος - Επιχειρηματίες: Γεμάτα τα σοκάκια - Δίνουμε 150 ευρώ για εμβολιασμό εργαζομένων

Κορονοϊός - Γεμάτα ξενοδοχεία καραντίνας: Στο τραπέζι επίταξη δωματίων και καμπίνες «Covid»

Τουρκικές πηγές: Δύο ξεχωριστά κράτη η μόνη λύση για το Κυπριακό

Κεραμέως για Πανεπιστήμια: Υποχρεωτικός εμβολιασμός φοιτητών - καθηγητών μέχρι Οκτώβριο

ταξιδιώτεςΣτιβ Τζομπςτρένοταξίδι