Κόσμος|19.07.2021 14:37

Κέιτ Χόπκινς: Οι Αυστραλοί απελαύνουν την ακροδεξιά σχολιάστρια – Παραβίασε το lockdown

Newsroom

Το δρόμο της απέλασης έδειξαν οι αρχές της Αυστραλίας στην 46χρονη ακροδεξιά βρετανίδα σχολιάστρια Κέιτ Χόπκινς, η οποία είχε πάει στη χώρα για να συμμετάσχει σε reality show.

Η Χόπκινς, εκδιώκεται από την Αυστραλία καθώς ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram ένα βίντεο στο οποίο ισχυριζόταν ότι άνοιξε την πόρτα, γυμνή και χωρίς να φοράει μάσκα, σε μέλη του προσωπικού που της παρέδιδαν γεύματα ενόσω υποτίθεται βρισκόταν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στο Σίδνεϋ.

T

Της αρέσει να προκαλεί

Η σχολιάστρια έχει κατά το παρελθόν προκαλέσει σάλο με τις ρατστιστικές, αντιισλαμικές και αντιμεταναστευτικές τοποθετήσεις της, ενώ έχει ταχθεί ενάντια στα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι το lockdown στην πολιτεία Βικτόρια θα παραταθεί, παρά την ελαφριά μείωση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, καθώς οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας δίνουν μάχη για να σταματήσουν την εξάπλωση της εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα. Ο πρωθυπουργός της πολιτειακής κυβέρνησης στη Βικτόρια, ο Ντάνιελ Άντριους, τόνισε πως τα μέτρα δεν θα αρθούν διότι συνεχίζουν να εντοπίζονται κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα, υποσχόμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αύριο Τρίτη.

«Ίσως να περνάγαμε μερικές ημέρες με λιακάδα και μετά υπάρχει πολύ υψηλή πιθανότητα πως θα επιστρέφαμε στο lockdown. Αυτό προσπαθώ να αποφύγουμε», είπε ο κ. Άντριους, εξηγώντας για ποιο λόγο τα μέτρα δεν θα αρθούν όπως προγραμματιζόταν.

Η Βικτόρια, η δεύτερη πολυπληθέστερη αυστραλιανή πολιτεία, όπου υπάγεται διοικητικά η Μελβούρνη, κατέγραψε σήμερα 13 κρούσματα που οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, από 16 την προηγουμένη. Όλες οι μολύνσεις συνδέονται. Σχεδόν ο μισός από τον πληθυσμό της Αυστραλίας (25 εκατ.) έχει λάβει οδηγία να μείνει σπίτι, με το Σίδνεϊ, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας-ηπείρου, σε lockdown επί πέντε εβδομάδες και όλη τη Βικτόρια να εφαρμόζει το ίδιο μέτρο καθώς η παραλλαγή Δέλτα πυροδότησε το χειρότερο ξέσπασμα της πανδημίας.

Όλες οι ειδήσεις

Εμβόλιο: «Ναυάγησε» το σχέδιο για κατ’ οίκον εμβολιασμούς από ιδιώτες γιατρούς – Ξεκινούν τα Κέντρα Υγείας

Φολέγανδρος: Τα ερωτήματα για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

Νέα μέτρα -lockdown: Ποια νησιά είναι στο μικροσκόπιο μετά τη Μύκονο

Ψυχρή Λίμνη: Χτυπάει τη χώρα με βροχές και καταιγίδες – Μαρουσάκης: Προσοχή Δευτέρα και Τρίτη

ΚορονοϊόςlockdownαπέλασηΑυστραλία