Κόσμος|19.07.2021 12:39

Κύπρος: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό

Newsroom

Ο φύλακας του Συγκροτήματος Δίας, κ. Δημήτρης Σκούρος, περιέγραψε τη στιγμή που εισέβαλαν άγνωστοι από την πύλη του σταθμού στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «είχαμε πληροφορίες ότι θα έρθουν εδώ, πήραμε τα μέτρα μας, είχαμε έρθει από τις 15:00 και κλειδώσαμε το Συγκρότημα παντού.

Γύρω στις 20:00 ήρθαν δύο αστυνομικοί με μοτοσικλέτες και με ρώτησαν εάν είναι ασφαλισμένο το συγκρότημα. Τους είπα ναι και έφυγαν. Εν τω μεταξύ ο όχλος ήταν πάνω στο round about και ερχόταν προς εμάς. Τελικά μπήκανε, σπρώξανε τις πόρτες που ήταν ασφαλισμένες με αλυσίδες, έσπασαν τα μπετόν και μπήκαν μέσα».

Συνέχισε εξηγώντας ότι «το πρώτο που κτύπησαν ήταν την πύλη εδώ. Έριξαν την πρώτη φωτοβολίδα μέσα, πήρε φωτιά η Πύλη. Έκλεισα τον γενικό διακόπτη για να μην προχωρήσει το κακό. Μου έκλεισαν την πόρτα από πίσω και δεν με άφηναν να βγω έξω. Τους λέω ‘’ρε παιδιά θα πεθάνω’’ και μου απάντησαν ‘’ρε π@@@φασίστα τσουρουλόπαιδο. Αυτά ήταν τα λόγια τους. ‘’Να πεθάνετε όλοι, και εσύ και ο Τσουρούλης. Είσαστε φασίστες».

Πρόσθεσε ότι πήρε τον πυροσβεστήρα, έσπασε ο ίδιος το τζάμι, βγήκε έξω και έφυγε από την πίσω πύλη. «Ήταν όλοι με πέτρες, με τούβλα, δεν μπορείς να φανταστείς τι κρατούσαν πάνω τους. Ήταν όλοι με κουκούλες», ανέφερε καταληκτικά.

«Εάν μας ακούει η Αστυνομία ας κάνει κάτι»-Η στιγμή της επίθεσης στον ΔΙΑ

Στο μεταξύ την ώρα που βρισκόταν στον αέρα το δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ, «Τομές στα Γεγονότα», εισέβαλαν άνανδροι στο συγκρότημα σπάζοντας και καίγοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Ενώ βρισκόταν στον αέρα ο παρουσιαστής του δελτίου και δημοσιογράφος, Νέστορας Βασιλείου, ενημερώθηκε από το κοντρόλ για την κατάσταση που επικρατούσε, από τους έντρομους συναδέλφους. 

Ο παρουσιαστής περιέγραψε την κατάσταση και απηύθυνε έκκληση στην Αστυνομία από τον αέρα του δελτίου, για να φτάσει στο συγκρότημα.  «Εάν μας ακούει η Αστυνομία ας κάνει κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Σπάνε τα αυτοκίνητά μας, ακούω να ουρλιάζουν οι συνάδελφοι στο ακουστικό, δεν ξέρω τι άλλο να πω», είπε συγκλονισμένος. «Φλέγεται η πύλη του συγκροτήματος. Άνθρωποι βρίσκονται μέσα και σπάνε τα αυτοκίνητά μας. Πετάνε πέτρες, σπάνε παράθυρα, επικρατεί μια κατάσταση…», περιέγραψε. 

Όλες οι ειδήσεις

Εμβόλιο: «Ναυάγησε» το σχέδιο για κατ’ οίκον εμβολιασμούς από ιδιώτες γιατρούς – Ξεκινούν τα Κέντρα Υγείας

Φολέγανδρος: Τα ερωτήματα για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

Νέα μέτρα -lockdown: Ποια νησιά είναι στο μικροσκόπιο μετά τη Μύκονο

Ψυχρή Λίμνη: Χτυπάει τη χώρα με βροχές και καταιγίδες – Μαρουσάκης: Προσοχή Δευτέρα και Τρίτη

κανάλιπεριοριστικά μέτραδιαδηλωτέςΚύπρος