Κόσμος|20.07.2021 16:30

Πορτογαλία: Την κρατούσε κλεισμένη σε μια βίλα - Πώς το θύμα βιασμού ξέφυγε και κατάφερε να πει την ιστορία της

Newsroom

Θα μπορούσε άνετα να είναι μια σκηνή από διάσημο θρίλερ του Χόλιγουντ, όμως είναι ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη πρόσφατα ένα απόγευμα Σαββάτου στην Πορτογαλία. Ξαφνικά μια νεαρή γυναίκα βρίσκει τρόπο να ειδοποιήσει έναν άνθρωπο μέσα σε ένα εστιατόριο πως κινδυνεύει η ζωή της. 

Πώς κατάφερε να δραπετεύσει

«Μην κάνεις σκηνή, αλλά είμαι χαμένη. Χρειάζομαι τη βοήθειά σου. Παρακαλώ κάλεσε την αστυνομία», γράφει το μήνυμα που εκείνη αφήνει στα πόδια του πάνω σε μια χαρτοπετσέτα. Η 19χρονη Βρετανή, Lauren Caton, πριν από μερικές εβδομάδες έπεσε θύμα απαγωγής και αφού βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε από τον άνθρωπο που την άρπαξε, κατάφερε να ξεφύγει.

Η Lauren τελικά κατόρθωσε να σωθεί μετά από δέκα μέρες που ήταν αιχμάλωτη, αφού πρώτα έπεισε τον άνδρα που την κρατούσε παρά τη θέλησή της να πάει μια βόλτα μαζί του. Ο Ντόναλντ Φερνάντες, ένας επικίνδυνος άνθρωπος 37 ετών από τον Καναδά, φυλακίστηκε αφήνοντας την Λόρεν ελεύθερη.

Ο δράστης μάλιστα είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για αντίστοιχες επιθέσεις. Η αστυνομία της Πορτογαλίας συνέδεσε τελικά την υπόθεση της Λόρεν με αυτή μιας άλλης γυναίκας από τη Βραζιλία η οποία είχε επίσης πέσει θύμα απαγωγής και είχε καταφέρει να δραπετεύσει.

Όταν οι Αρχές έψαξαν τη βίλα στην οποία κρατούνταν το θύμα, βρήκαν το διαβατήριο μιας άλλης γυναίκας μαζί με ένα όπλο, ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ και μια ρόδα αυτοκινήτου.

Στον Καναδά, όπου κάποτε εκείνος έμενε, εργαζόταν σε μια κατασκευαστική εταιρεία, ενώ στη συνέχεια πέρασε οκτώ χρόνια στη φυλακή κατηγορούμενος και για ληστεία κατά τη διάρκεια μάλιστα της οποίας έχασε τη ζωή του και ένας άνδρας 66 ετών το 2003.

Ο ίδιος κατάφερε να διαφύγει από τη φυλακή στη μέση της ποινής του περνώντας έξι μέρες περιπλανώμενος πριν παραδοθεί αφού τον εντόπισαν οι Αρχές. Στην Πορτογαλία, εργαζόταν ως οδηγός Uber, ενώ είχε κατηγορηθεί για βιασμό, απάτες και παράνομη οπλοκατοχή. 

(Με πληροφορίες από Daily Mail)

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Εκτός ΕΜΑΚ 54 άτομα που δεν έκαναν το εμβόλιο

Ερντογάν: «Εχθρός της Τουρκίας ο Μητσοτάκης – Ανοίγει μέρος του Βαρωσίου» - Διπλωματική αντεπίθεση από Αθήνα και Λευκωσία

Φολέγανδρος: Την Πέμπτη τελικά η απολογία του 30χρονου γυναικοκτόνου

Πανελλήνιες 2021: Είμαι απόφοιτος και αποτυχημένος άριστος-Η επιστολή στην Κεραμέως

Freedom Pass: Πώς θα κάνετε αίτηση για το voucher των 150 ευρώ -Πού χρησιμοποιείται

απαγωγήγυναίκαβιασμόςΠορτογαλία