Κόσμος|20.07.2021 14:41

Γερμανία: Κίνδυνος έξαρσης κορονοϊού στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες

Newsroom

Για έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Γερμανία προειδοποιούν οι υγειονομικές αρχές των κρατιδίων Ρηνανίας - Παλατινάτου και  Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

«Αυτή τη στιγμή πολλοί άνθρωποι είναι συγκεντρωμένοι σε περιορισμένους χώρους προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού την κατάσταση», τόνισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας για την πανδημία της Ρηνανίας – Παλατινάτου, Ντάβιντ Φράιχελ, ο οποίος πρόσθεσε «Πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί ώστε η κατάσταση να μην μετατραπεί σε γεγονός υπερμετάδοσης του ιού».

Στο εν λόγω κρατίδιο η κυβέρνηση ετοιμάζει ειδική εκστρατεία εμβολιασμού στις πληγείσες περιοχές, ενώ τα περισσότερα μέλη των σωστικών συνεργείων είναι πλήρως εμβολιασμένα.

Προειδοποίηση εξέδωσε και το Υπουργείο Υγείας του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, επισημαίνοντας ότι υπάρχει «αυξημένος κίνδυνος εξάπλωσης κορονοϊού, λόγω της στέγασης πολλών ατόμων σε καταφύγια έκτακτης ανάγκη», ενώ συνέστησε στους πολίτες χρήση μάσκας, διενέργεια συχνών τεστ και καλό εξαερισμό των χώρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι δομές ιατρικής περίθαλψης έχουν δημιουργηθεί σε πολλά από τα καταφύγια, καθώς πολλά ιδιωτικά ιατρεία έχουν υποστεί ζημιές ή και καταστραφεί ολοσχερώς από τις πλημμύρες.

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Εκτός ΕΜΑΚ 54 άτομα που δεν έκαναν το εμβόλιο

Ερντογάν: «Εχθρός της Τουρκίας ο Μητσοτάκης – Ανοίγει μέρος του Βαρωσίου» - Διπλωματική αντεπίθεση από Αθήνα και Λευκωσία

Φολέγανδρος: Την Πέμπτη τελικά η απολογία του 30χρονου γυναικοκτόνου

Πανελλήνιες 2021: Είμαι απόφοιτος και αποτυχημένος άριστος-Η επιστολή στην Κεραμέως

Freedom Pass: Πώς θα κάνετε αίτηση για το voucher των 150 ευρώ -Πού χρησιμοποιείται

κρούσματαπλημμύρεςΚορονοϊόςΓερμανία