Κόσμος|29.07.2021 20:20

Επεισόδια στην Κύπρο: Υπό κράτηση 7 αρνητές των εμβολιασμών – Ανάμεσά τους γιατρός με διδακτορικό στο… Χάρβαρντ

Newsroom

Μετά από επεισοδιακή διαδικασία που διήρκησε έξι ώρες, Δικαστήριο στη Λευκωσία έθεσε τελικά υπό οκταήμερη κράτηση εφτά άτομα, σε σχέση με τη διαδήλωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, αλλά και για την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ

Δύο από τους συλληφθέντες αρνήθηκαν από την ώρα της σύλληψής, να υποβληθούν σε rapid test καθώς και ο δικηγόρος του ενός

Υπό κράτηση για 8 μέρες

Τελικά το Δικαστήριο αφού άκουσε τον ανακριτή της υπόθεσης, έκρινε ότι υπάρχει μαρτυρία ώστε οι εφτά ύποπτοι να τεθούν υπό κράτηση για οκτώ ημέρες. Σημειώνεται ότι οι τέσσερις από αυτούς συνελήφθησαν ως υποκινητές, δηλαδή ότι καλούσαν τους διαδηλωτές να παραβιάζουν τα διατάγματα περί λοιμοκάθαρσης. Ένας εκ των υποκινητών πιάστηκε και για τα επεισόδια στον τηλεοπτικό σταθμό. 

Ως υποκινητής συνελήφθη και ο γνωστός επιδημιολόγος Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης ο οποίος βρισκόταν στην εκδήλωση της περασμένης Κυριακής έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Ο γιατρός, ήταν ανάμεσα στους διοργανωτές της διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε, στον απόηχο των μέτρων της Κυβέρνησης της Κύπρου για αναχαίτιση της πανδημίας, ενώ εξέφρασε πολλές φορές τη διαφωνία του με τα μέτρα, υποστηρίζοντας ότι ο κίνδυνος του κορονοϊού είναι ελάχιστα μεγαλύτερος από αυτόν της γρίπης. Ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης είναι γιατρός με μεταπτυχιακό τίτλο στην Επιδημιολογία και διδακτορικό στην Περιβαλλοντική και Επαγγελματική Υγεία από τη σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Καταδίκαζε την επίθεση μέσω Facebook

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σωτηριάδης είχε σπεύσει να καταδικάσει τα επεισόδια μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να πείσει τις Αρχές. «Εκφράζω ειλικρινή λύπη, απογοήτευση και αποτροπιασμό για τα επικίνδυνα έκτροπα που έγιναν από άγνωστους στο κανάλι Sigma. Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο κάθε πράξη βίας, καταστροφής περιουσίας και τρομοκράτησης από οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου σε όλους όσοι δέχτηκαν αυτή την επίθεση», έγραψε.

Όλες οι ειδήσεις

NBA: Μυθικός Γιάννης Αντετοκούνμπο, οδήγησε στο πρωτάθλημα τους Μπακς

Κατ’ οίκον εμβολιασμοί: Ξεκινούν την Παρασκευή με οχήματα Δήμων και προσωπικό από Κέντρα Υγείας

ΥΠΕΞ ΗΠΑ για Βαρώσια: Η Τουρκία να ανακαλέσει την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση

H επόμενη ημέρα μετά τις «νάρκες» Ερντογάν και τα μηνύματα Σαμαρ

εμβολιασμοίΛευκωσίαεπεισόδιασυλλήψειςΚύπροςαστυνομία