«Κίτρινα Γιλέκα»: Η δέκατη συγκέντρωση στο Παρίσι
NewsroomΔιαδηλωτές των "Κίτρινων Γιλέκων" συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στη γαλλική πρωτεύουσα -για δέκατο σαββατοκύριακο- για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν ήδη να συγκεντρώνονται στα Ηλύσια Πεδία και στην Πλατεία των Απομάχων κοντά στην Εθνοσυνέλευση και στον Πύργο του Άιφελ και αναμένεται να αυξηθούν στη διάρκεια της ημέρας.
Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου με αφορμή τις αυξήσεις στον φόρο των καυσίμων, ένα μέτρο το οποίο στη συνέχεια αποσύρθηκε, αλλά με την πάροδο του χρόνου μετατράπηκαν σε ευρύτερη διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης.
Στις διαδηλώσεις του Δεκεμβρίου σημειώθηκαν μερικά από τα πιο βίαια επεισόδια που έχει βιώσει το Παρίσι εδώ και δεκαετίες, με τους διαδηλωτές να πυρπολούν αυτοκίνητα και να καταστρέφουν καταστήματα και επιχειρήσεις.
Αυτόν τον μήνα οι διαδηλώσεις ήταν πιο ειρηνικές, παρότι οι εικόνες ενός Γάλλου πρώην πρωταθλητή της πυγμαχίας να χτυπά και να κλωτσά αστυνομικούς στη διάρκεια διαδήλωσης αυτό τον μήνα στην πρωτεύουσα προκάλεσε σοκ στη χώρα.
Ο πρόεδρος Μακρόν έχει ξεκινήσει εθνικό διάλογο με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης και της λαϊκής δυσαρέσκειας, αλλά και την αποκατάσταση της δημοτικότητάς του.
- Συγκλονίζει η νέα τραγωδία με 15 νεκρούς σε ελληνικά ύδατα - Τι λένε δήμαρχος και Λιμενικό για τις συνθήκες
- «Μετωπική» Πλεύρη-αντιπολίτευσης για την τραγωδία στη Χίο: Ο υπουργός έδωσε συγχαρητήρια στο Λιμενικό
- Νέα επίθεση Τραμπ σε δημοσιογράφο του CNN που ρώτησε για Έπσταϊν: «Είσαι η χειρότερη»
- Η Λατινοπούλου επιμένει στη θανατική ποινή διακινητών - «Ούτε με βαλεριάνες, ούτε με ασπιρινούλες θα αντιμετωπίσουμε το Ισλάμ»