Κόσμος|23.07.2021 11:57

Tweet Σάντερς για Μπέζος: «Καλά τα διαστημικά ταξίδια, πλήρωσε όμως κανένα φόρο στη γη»

Newsroom

To ταξίδι του Τζεφ Μπέζος στο διάστημα σχολιάστηκε από πολλούς και για ποικίλους λόγους, ένας εκ των οποίων ήταν το κόστος της περιπέτειας αυτής. Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, με ανάρτησή του στο twitter, αποφάσισε να σχολιάσει το γεγονός.

Tι έγραψε στο twitter

Το σχόλιο του έγινε viral και προκάλεσε γέλιο στους χρήστες του twitter. Υπενθυμίζεται ότι το ταξίδι του Μπέζος κόστισε 5,5 εκατομμύρια δολάρια. Ο Σάντερς, ειδικότερα, σχολίασε πως καλά έκανε για τον εαυτό του ο Τζεφ Μπέζος και επέλεξε να κάνει ταξίδι στο διάστημα αλλά η μια δημοσκόπηση μετά την άλλη δείχνουν ότι «οι Αμερικανοί θέλουν να πληρώσει το μέρος των φόρων που του αναλογούν στη Γη».

T

Blue Origin: Ο Τζεφ Μπέζος πραγματοποίησε με επιτυχία το πρώτο ταξίδι του στο διάστημα

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος, ταξίδεψε την Τρίτη 20 Ιουλίου στην πρώτη επανδρωμένη πτήση προς το διάστημα της εταιρείας του Blue Origin, με το διαστημικό όχημα New Shepard και επέστρεψε στη Γη, σε μια ιστορική υποτροχιακή πτήση, που συμβάλλει με τη σειρά της στην έναρξη μιας νέας εποχής για τον ιδιωτικό, εμπορικό διαστημικό τουρισμό.

Η κάψουλα που μετέφερε τον Μπέζος και άλλους τρεις συνταξιδιώτες του προσγειώθηκε στην έρημο του Τέξας, έπειτα από μια πτήση διάρκειας σχεδόν 10 λεπτών, όπου ξεπέρασε το ύψος των 100 χιλιομέτρων, πέραν της γραμμής Κάρμαν, του διεθνώς αναγνωρισμένου ορίου μεταξύ της γήινης ατμόσφαιρας και του διαστήματος.

ΑP photo
AP photo

Ποιοι ήταν οι 3 συνεπιβάτες του Mr Amazon

Εκτός από μικρές καθυστερήσεις στην αντίστροφη μέτρηση, η εκκίνηση προχώρησε ομαλά. Οι τέσσερις επιβάτες έφτασαν σε μια γέφυρα πάνω από την πλατφόρμα εκτόξευσης, στη συνέχεια άρχισαν να επιβιβάζονται στη κάψουλα και δέθηκαν στις θέσεις τους. Ο Μαρκ Μπέζος, η Ουάλι Φανκ, η 82χρονη πιλότος, μία από τις γυναίκες του Mercury 13, και ένας 18χρονος που πρόσφατα αποφοίτησε από το Λύκειο, ο Όλιβερ Ντέμεν, έλαβαν θέσεις και ετοιμάστηκαν για το μικρό τους ταξίδι.

AP photo

Το διαστημόπλοιο New Shepard απογειώθηκε από τη διαστημική βάση της εταιρείας στην έρημο του Τέξας στις 08.11 τοπική ώρα (16.11 ώρα Ελλάδας) με καθυστέρηση λίγων λεπτών από το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα. «Έχετε ένα πολύ χαρούμενο πλήρωμα εδώ, θέλω να το ξέρετε» είπε ο Μπέζος, καθώς προσγειωνόταν η κάψουλα. «Η καλύτερη μέρα», φώναξε ο Μπέζος, όταν η κάψουλα προσγειώθηκε.

Ο ιδρυτής της Amazon, λίγο πριν πετάξει, δήλωσε ενθουσιασμένος για την εμπειρία που θα ζήσει. «Ο κόσμος με ρωτά συνεχώς εάν είμαι αγχωμένος. Δεν είμαι ιδιαίτερα αγχωμένος. Είμαι ενθουσιασμένος. Είμαι περίεργος. Θέλω να γνωρίσω τι θα μάθουμε», είπε ο Μπέζος, ιδρυτής της Amazon, στην εκπομπή «CBS This Morning».

ΑP photo
ΑP photo

Όλες οι ειδήσεις

Εμβόλιο - Κικίλιας: 20 ευρώ στους γιατρούς για εμβολιασμό στο ιατρείο και 50 εάν πηγαίνουν κατ' οίκον

Φωτιά στο Μάτι: H 2η πιο φονική πυρκαγιά του 21ου αιώνα, πυροθύελλα κατηγορίας 7

Κορονοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα: Ανοίγουν ξανά άρον άρον κλίνες covid – Πυρετός στα νοσοκομεία για το 4ο κύμα

Φωτιά στο Μάτι-Τρία χρόνια: Οι νεκροί περισσότεροι και πυρόπληκτοι στο δρόμο

Τζεφ ΜπέζοςδιάστημαBlue OriginΜπέρνι Σάντερς