Κόσμος|24.07.2021 14:45

Με τσάι… παρηγόρησε τους εκατοντάδες πλημμυροπαθείς του Πόντου ο Ερντογάν

Μαρία Ζαχαράκη

Τσάι μοίρασε στους πλημμυροπαθείς της Ριζούντας ο Τούρκος πρόεδρος ως… βάλσαμο για την καταστροφή των περιουσιών τους. Σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ριζούντα, η οποία εδώ και 2 εβδομάδες έχει πληγεί από καταστροφικές πλημμύρες και δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να… παρηγορήσει πάντως τους πληγέντες ανέφερε ότι ακόμη και ανεπτυγμένες χώρες, όπως η Γερμανία, το Βέλγιο και η Γαλλία δεν μπορούν να προστατευτούν από φυσικές καταστροφές.

«Ο Αλλάχ δημιούργησε τον κόσμο βάσει ισορροπίας. Όσο τηρείται αυτό το θεϊκό μέτρο, ο άνθρωπος βρίσκει ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία. Όταν διαταράσσεται η ισορροπία, η βροχή, την οποία βλέπουμε ως έλεος Θεού, μετατρέπεται σε καταστροφή. Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει ότι αυτή η θεϊκή ισορροπία έχει διαταραχθεί από την αυξανόμενη υπερθέρμανση του πλανήτη. Αισθανόμαστε τα αποτελέσματα αυτής της επιδείνωσης, από σοβαρά καιρικά φαινόμενα, όπως από την ξηρασία έως τις καταστροφές που συμβαίνουν. Παρακολουθείτε στην τηλεόραση τί συμβαίνει στη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, σε κάθε περιοχή του κόσμου. Ούτε τα καλοκαίρια είναι όπως παλιά, ούτε οι χειμώνες είναι όπως οι παλιοί χειμώνες. Όταν ρίξετε μια ματιά στον κόσμο, βλέπουμε ότι καμία χώρα, ανεξάρτητα από το πόσο ανεπτυγμένη είναι, δεν μπορεί να προστατευθεί πλήρως από τις φυσικές καταστροφές».

Υπόσχεση για 600 νέες κατοικίες

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε, ωστόσο, προς ανακούφιση των πλημμυροπαθών την κατασκευή 600 νέων κατοικιών, ζητώντας παράλληλα να «υποστηρίξουν» το έργο που θα υλοποιήσει το κράτος στην περιοχή.

«Όπου κι αν ζουν στη χώρα μας οι πολίτες μας βρίσκουν τώρα πια το κράτος τους δίπλα τους. Ως παιδί σας, περιμένω από εσάς να υποστηρίξετε το έργο που θα υλοποιήσει το κράτος μας εδώ. Εάν φροντίσετε αυτά τα έργα, θα ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να δοκιμάσουμε ξανά παρόμοιους πόνους.

Σήμερα, όλοι ​​εκτιμούν τα επιτεύγματα της Τουρκίας στην αστικοποίηση και τις υποδομές. Θα ξανα-χτίσουμε τα σπίτια μας. Πρώτα, θα χτίσουμε 550 σπίτια στις αστικές περιοχές και άλλα 50 σπίτια στα χωριά. Αποφασίσαμε επίσης να χτίσουμε και 5 σπίτια για τσάι», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος στη συνέχεια άρχισε να πετάει σακούλες τσαγιού στους ολιγάριθμους συγκεντρωμένους πληγέντες πολίτες της Ριζούντας. 

Όλες οι ειδήσεις

Μεταπολίτευση: Έβλαψε ή ωφέλησε την ελληνική κοινωνία;

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021 - Τόκιο: Το διπλό στοίχημα πίσω από το αθλητικό ιδεώδες

Κορονοϊός - Θωμαΐδης: Έως και 2.000 κρούσματα τον Αύγουστο στην Αττική

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Το σκεπτικό προφυλάκισης του 30χρονου - Ευέξαπτο άτομο που μπορεί να κάνει κακό

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Εξαιρετική Σάκκαρη πέρασε το εμπόδιο της Κονταβέιτ

ΤουρκίαΤαγίπ Ερντογάντσάι