Κόσμος|26.07.2021 10:11

Σαν Ντιέγκο: Με κορονοϊό λεοπάρδαλη σε ζωολογικό κήπο – Ανέστειλε τη λειτουργία του

Newsroom

Ένας ζωολογικός κήπος στο Σαν Ντιέγκο, των ΗΠΑ προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας, αφού μια λεοπάρδαλη που φιλοξενείται εκεί, εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού. Η αρσενική λεοπάρδαλη του χιονιού, με το όνομα Ραμίλ εμφάνισε βήχα και ρινική καταρροή, την Πέμπτη στις 22 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον Guardian, oι επιστάτες ήταν εκείνοι που παρατήρησαν πως η λεοπάρδαλη δεν ήταν καλά στην υγεία της και πραγματοποίησαν εξετάσεις, οι οποίες και επιβεβαίωσαν την παρουσία του κορονοϊού, όπως δήλωσε ο ζωολογικός κήπος την Παρασκευή (23/7).

Ο εννιάχρονος Ραμίλ, δεν παρουσιάζει επιπλέον συμπτώματα, αλλά επειδή μοιράζεται έναν κοινό χώρο με μια θηλυκή λεοπάρδαλη χιονιού και δύο λεοπαρδάλεις Αμούρ, το προσωπικό υποθέτει πως και εκείνα θα έχουν εκτεθεί στον ιό. Για αυτό ο ζωολογικός κήπος έκλεισε προληπτικά, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανή μετάδοση του κορονοϊού και τα ζώα μπήκαν σε καραντίνα.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός ο τρόπος με τον οποίο μολύνθηκε η λεοπάρδαλη του χιονιού. Τον Ιανουάριο, μια ομάδα από οκτώ γορίλλες σε υποκατάστημα του ζωολογικού κήπου, στο πάρκο σαφάρι, του Σαν Ντιέγκο, προσβλήθηκαν από κορονοϊό από έναν φύλακα του ζωολογικού κήπου, χωρίς όμως να αναπτύξουν συμπτωματολογία. Το μικρό κοπάδι γοριλών που έκτοτε έχει ανακάμψει, έγινε το πρώτο γνωστό παράδειγμα μόλυνσης πιθήκων από κορονοϊό. Η συγκεκριμένη υπόθεση αποτέλεσε την αφετηρία εξέτασης του ζητήματος των εμβολιασμών στα ζώα του ζωολογικού κήπου. Ο ζωολογικός κήπος ζήτησε να χορηγηθεί πειραματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, για τα ζώα που μπορεί να βρεθούν σε επείγουσα ανάγκη.

Το εμβόλιο από τη Zoetis, την εταιρεία υγείας των ζώων που κάποτε αποτελούσε μέρος της Pfizer, χορηγήθηκε σε είδη που κινδυνεύουν περισσότερο να προσβληθούν από τον κορονοϊό, μεταξύ αυτών σε πρωτεύοντα ζώα και μεγάλες γάτες. Ωστόσο, η αρσενική λεοπάρδαλη του χιονιού, δεν είχε εμβολιαστεί προτού προσβληθεί από τον ιό. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε επίσημη εντολή για εμβολιασμούς στο προσωπικό του ζωολογικού κήπου, αλλά οι μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι υποχρεούνται να φορούν μάσκες.

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός - Μαρουσάκης: Έρχεται καύσωνας που θα θυμίζει το 1987 - Στους 45 βαθμούς η θερμοκρασία

Εμβολιασμός παιδιών 12 έως 15 ετών: Ανοίγει τον Αύγουστο η πλατφόρμα – Τι είπε ο Κικίλιας

Κορονοϊός – Λινού: Αρκετοί ανεμβολίαστοι νέοι θα νοσήσουν και θα πεθάνουν

«Βουτιά» στα βαθιά με μπαράζ νομοσχεδίων και ρελάνς με τον κατώτατο μισθό

Φωτιά – Καλιφόρνια: Μάχη με τις φλόγες, επηρεάζονται οι μετεωρολογικές συνθήκες

ΚορονοϊόςλεοπάρδαληΣαν Ντιέγκοζωολογικός κήπος