Κόσμος|27.07.2021 07:05

Βρετανία: Έκανε 9 χρόνια φυλακή για τραπεζική απάτη μαμούθ, βρίσκεται έξω και συμβουλεύει για κρυπτονομίσματα – Θα τον εμπιστευόσασταν;

Newsroom

Έμεινε στη φυλακή για εννέα χρόνια καθώς θεωρήθηκε υπεύθυνος για τη μεγαλύτερη απάτης με μετρητά στη Βρετανίας, ύψους 72 εκατομμυρίων λιρών.

Εντούτοις, ο Jagmeet Channa αποφάσισε, μετά την αποφυλάκισή του, να συνεχίσει τη σταδιοδρομία του στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Αν και στον λογαριασμό της εταιρίας του δεν δίνονται στοιχεία για τον πρότερο βίο του, ο Channa ασχολείται – καθ΄όλα νόμιμα – με πελάτες και δυνητικούς επενδυτές μίας εταιρίας κρυπτονομισμάτων.

Οπως αναφέρει η Daily Mail, ο ίδιος, στον λογαριασμό του στο linkedin, σημειώνει: «Βρισκόμουν στην καρδιά της κοιλιάς του θηρίου και μπόρεσα να καταλάβω πώς λειτουργούν στην πραγματικότητα οι τράπεζες και τα χρηματοοικονομικά σε παγκόσμια κλίμακα». Φαίνεται όμως ότι ενώ στους πελάτες του δεν αποκάλυπτε την αλήθεια για τις παράνομες δραστηριότητες που είχε στο παρελθόν, όταν έκανε συνεντεύξεις για να προσλάβει νέους εργαζόμενους στην εταιρία καυχιόταν για το ποινικό του ιστορικό,  ισχυριζόμενος, μάλιστα, ψευδώς, ότι είχε ξεφύγει με τα μετρητά.

Πώς οι Αρχές εντόπισαν την απάτη

Τον Απρίλιο του 2008, ο 25χρονος τότε τραπεζικός υπάλληλος, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης των συναδέλφων του, μετέφερε 71.632.807 λίρες Αγγλίας σε ένα υποκατάστημα της Barclays στο Μάντσεστερ και σε έναν γαλλικό τραπεζικό λογαριασμό στο Μαρόκο.

Το ποσό ήταν κατά 27 φορές μεγαλύτερο από αυτό που είχε αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της «Μεγάλης Ληστείας του Τρένου» το 1963. Μία απροσεξία, όμως, στοίχισε στον Channa τη σύλληψη, δύο μέρες αργότερα καθώς ξέχασε να αλλάξει ορισμένα στοιχεία στον λογαριασμό του με αποτέλεσμα οι βρετανικές Αρχές να τον εντοπίσουν εύκολα.

Ο Channa δήλωσε στη Mail ότι οι εργοδότες του γνώριζαν για το παρελθόν του και ότι ο ρόλος του ήταν η κατασκευή λογισμικού, που δεν σχετίζεται με τα οικονομικά. Είπε ότι το βιογραφικό του στο LinkedIn δεν είχε γίνει "σκόπιμα" και ότι θα το διόρθωνε.  Είπε ότι άλλαξε το όνομά του για να το κάνει πιο "δυναμικό" και αρνήθηκε ότι καυχιόταν για το ποινικό του παρελθόν όταν προσλάμβανε προσωπικό.

Όλες οι ειδήσεις

Κατώτατος μισθός: Πόσο αυξάνεται για τους εργαζόμενους – Το παρασκήνιο πίσω από την αύξηση

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για τον καύσωνα - Τους 43 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία

Μετάλλαξη Δέλτα: Τον Αύγουστο η κορύφωση του 4ου κύματος – Καμπάνακι από ειδικούς για πάνω από 3.000 κρούσματα

Νέα μέτρα - Γεωργιάδης: Ανοιχτό ενδεχόμενο για click away σε ανεμβολίαστους στο λιανεμπόριο

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Αναστασιάδης ετοιμάζει αντίποινα για το άνοιγμα των Βαρωσίων

Βρετανίααπάτηκρυπτονομίσματα