Συρία: 'Εκρηξη σε γειτονιά της Δαμασκού
NewsroomΜια έκρηξη ακούστηκε σήμερα σε γειτονιά νοτίως της Δαμασκού, μετέδωσαν το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA και η συριακή τηλεόραση.
Σύμφωνα με το SANA, η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Μουτάλκ, νοτίως της συριακής πρωτεύουσας, και οι αρχικές αναφορές κάνουν λόγο για «τρομοκρατική επίθεση».
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι υπάρχουν τραυματίες, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία έχει σκοτώσει μισό εκατομμύριο ανθρώπους, έχει αναγκάσει περισσότερο από τον μισό πληθυσμό που ήταν στη χώρα πριν από τον πόλεμο να εγκαταλείψει τις εστίες του, ενώ παγκόσμιες και περιφερειακές δυνάμεις έχουν εμπλακεί στη σύγκρουση με κάποιον τρόπο.
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-'Ασαντ, του οποίου οι δυνάμεις έχουν ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος της Συρίας με τη ρωσική και την ιρανική υποστήριξη, διατηρεί τον θώκο του καθ 'όλη τη διάρκεια του πολέμου και θεωρείται ευρέως ότι είναι απρόθυμος να παραδώσει την εξουσία μετά την λήξη του.
- Καθηγητής Ιστορίας ΑΠΘ: Ανεκτίμητης αξίας οι φωτογραφίες με τους εκτελεσθέντες στην Καισαριανή - Δεν υπάρχει φόβος στα πρόσωπά τους
- Το παρασκήνιο της διαγραφής Παρασκευαΐδη, ο συνεργάτης του Τσίπρα που νιώθει άβολα και η έκπληξη με Πλεύρη στον Δήμο Αθηναίων
- Κομμένα δρομολόγια του σιδηρόδρομου στην περιφέρεια και υπολειτουργία του Αθήνα - Θεσσαλονίκη παρά τα 62 εκατ. ευρώ
- Γιατί έκλεισε τελικά το δεύτερο εργοστάσιο του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» - Το έγγραφο «φωτιά» για κίνδυνο των εργαζομένων