Κόσμος|26.07.2021 21:56

Κιλιτσντάρογλου: Ο Ερντογάν δωροδοκείται από την ΕΕ για να κάνει την Τουρκία φυλακή προσφύγων

Μαρία Ζαχαράκη

«Μαριονέτα της Δύσης» χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα εκατομμύρια πρόσφυγες που συνεχίζει να δέχεται η Τουρκία έναντι αμοιβής. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μέσω βίντεο που ανήρτησε στο twitter, υποστήριξε ότι «το πραγματικό πρόβλημα της επιβίωσης της χώρας μας σήμερα είναι η πλημμύρα των προσφύγων. Τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την αφγανική πλημμύρα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορήθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για απάνθρωπη και ρατσιστική πολιτική, μετά τη δήλωση του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι θα επιστρέψει πίσω στη χώρα τους τα 3,5 εκατ. Σύρους πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία.

«Ποτέ ξανά τα πακέτα δωροδοκίας από την Ευρώπη»

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απαντώντας στις επικρίσεις, κάλεσε σήμερα τον Τούρκο πρόεδρο να μην υποβιβάζει το θέμα σε ρατσιστικό, ενώ τον αποκάλεσε «μαριονέτα» της ΕΕ, η οποία τον δωροδοκεί, προκειμένου η Τουρκία να γίνει μία ανοιχτή φυλακή προσφύγων.

«Ακούμε ότι η Ευρώπη ετοιμάζει το "δεύτερο πακέτο δωροδοκίας" για να φιλοξενηθούν εδώ τα νέα κύματα μεταναστών. Ποτέ ξανά!», ανέφερε.

«Θα σας δείξουμε ποιος είναι ο κουκλοπαίκτης και η μαριονέτα σε αυτό το θέμα. Ποιος είναι ο κουκλοπαίκτης; Η Δύση, που έχει δει ότι μπορεί με τα λεφτά της να μετατρέψει τη χώρα μας σε μια ανοιχτή φυλακή προσφύγων. Και μαριονέτα της είναι το κυβερνών κόμμα που πούλησε τις γειτονιές σας και την ηρεμία μας για τα λεφτά. Θα τους αγωνιστούμε μαζί γι’ αυτό. Ολοι μαζί», σημείωσε ο Κεμάλ Κιλιτνστάρογλου. 

Όλες οι ειδήσεις

Κατώτατος μισθός: Πόσο αυξάνεται για τους εργαζόμενους – Το παρασκήνιο πίσω από την αύξηση

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για τον καύσωνα - Τους 43 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία

Μετάλλαξη Δέλτα: Τον Αύγουστο η κορύφωση του 4ου κύματος – Καμπάνακι από ειδικούς για πάνω από 3.000 κρούσματα

Νέα μέτρα - Γεωργιάδης: Ανοιχτό ενδεχόμενο για click away σε ανεμβολίαστους στο λιανεμπόριο

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Αναστασιάδης ετοιμάζει αντίποινα για το άνοιγμα των Βαρωσίων

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαπρόσφυγεςκιλιντσάρογλου