Κορονοϊός: Εμβόλιο με σύριγγα χωρίς βελόνα για πρώτη φορά στην Ευρώπη
NewsroomΣτην πόλη Μεσσίνα της Σικελίας χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη η σύριγγα χωρίς βελόνα Nfit, για την χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. H σύριγγα αυτή επιτρέπει την χορήγηση του εμβολίου «με υψηλή ταχύτητα» και ενδείκνυται, κυρίως, για όποιον φοβάται, με παθολογικό τρόπο, τις βελόνες.
Όσοι εμβολιάστηκαν με την μέθοδο Nfit, δήλωσαν ότι δεν αισθάνθηκαν κανέναν απολύτως πόνο. To εμβόλιο εισάγεται στον οργανισμό μέσω μιας «τρύπας» απειροελάχιστων διαστάσεων, μέσα σε χιλιοστά δευτερολέπτου. «Με την μέθοδο αυτή, λένε οι ειδικοί, αυξάνεται και η απορρόφηση των διαφόρων ουσιών από τον οργανισμό».
«Η Μεσσίνα έγινε, πραγματικά, σκαπανέας. Ο νέος αυτός τρόπος χορήγησης, αρχικά θα είναι διαθέσιμος στο εμβολιαστικό κέντρο του εκθεσιακού συγκροτήματος της πόλης, αλλά στην συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία χορήγησης», δήλωσε ο Αλμπέρτο Φιρέντσε, επίτροπος αρμόδιος για την εκστρατεία εμβολιασμού στην Σικελία.
Παράλληλα, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι έκανε γνωστό ότι από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου στην Ιταλία θα παραδοθεί ένα ακόμη εκατομμύριο εμβολίων Pfizer κατά του κορονοϊού. «Κάτι που θα επιτρέψει την ασφαλή ολοκλήρωση της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού εντός της 30ης Σεπτεμβρίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης.
Γιατί κρίθηκε προφυλακιστέος ο Πέτρος Φιλιππίδης - «Μπορεί να τελέσει και νέα εγκλήματα»
Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα: Νέα προειδοποίηση στους πολίτες – Μαίνεται η πυρκαγιά
Καιρός - Καύσωνας: Οι 12 περιοχές που θα «φλερτάρουν» με τους 40 βαθμούς Κελσίου
- Θρίλερ χωρίς τέλος στην Κυψέλη: Μικρόσωμη γυναίκα εκτιμούν οι Αρχές ότι είναι το θύμα
- «Θάνατος στον ξεπουλημένο»: Οι σκληροπυρηνικοί του Ιράν κατηγορούν την ηγεσία της χώρας για «πραξικόπημα»
- Αμίαντος και τοξική σκόνη στο μετρό του Λονδίνου; Τι καταγγέλλει πρώην εργαζόμενος - «Είναι επικίνδυνα απόβλητα»
- Φρίκη στην Αλαμπάμα: 2χρονο κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό δεμένο χειροπόδαρα στο κρεβάτι του - Συνελήφθη η μητέρα