Κόσμος|30.07.2021 19:07

Κιλιτσντάρογλου στον Ερντογάν: «Μακάρι να είχες αγοράσει ένα πυροσβεστικό αντί για τα 13 αεροπλάνα σου»

Μαρία Ζαχαράκη

Αντιμέτωπος με πυρά από πολίτες και αλλά και τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου βρίσκεται ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με φόντο την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα. 

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη αδυναμία της κυβέρνησης που κυβερνά την Τουρκία. Δεν υπάρχει προγραμματισμός, ούτε πρόβλεψη. Μακάρι ο κ. Ερντογάν να είχε το θάρρος να συζητήσει αυτό το θέμα μαζί μου», δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου. 

«Η υπηρεσία εναέριας προστασίας είχε 19 αεροσκάφη και πιλότους το 2002. 4 από αυτά περίμεναν στην Κωνσταντινούπολη, 4 στα Δαρδανέλια και 4 στο Εντρεμίτ. Ενώ είχαμε 19 πιλότους και 19 αεροσκάφη το 2002, τώρα γιατί δεν έχουμε κανένα;

Ο υπουργός λέει: «Δεν έχουμε πυροσβεστικά αεροσκάφη στο στόλο μας». Βλέπετε την ανευθυνότητα; Είστε στην εξουσία για 19 χρόνια. Αν αγοράζονταν ένα αεροπλάνο κάθε χρόνο, θα είχαμε σήμερα 19 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Μακάρι να είχες αγοράσει ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο αντί για τα 13 αεροπλάνα!», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Αττάλεια, όπου πήγε να επισκεφτεί τις πυρόπληκτες περιοχές.

Τα άκουσε ο Τσαβούσογλου

Στόχος αντιδράσεων είχε γίνει νωρίτερα την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος πήγε στην περιοχή της Αττάλειας για να υποστηρίξει τους πολίτες του τόπου καταγωγής του. Οι πολίτες επέκριναν το γεγονός ότι η Τουρκία διαθέτει μόνο 3 αεροσκάφη πυρόσβεσης.

«Υπάρχουν απώλειες ζωών και περιουσιών, τα σπίτια και η γη τους κάηκαν, οι πολίτες ήταν λίγο εκνευρισμένοι χθες το βράδυ. Υπήρξαν κάποιες αψιμαχίες. Ξεκίνησε ανάκριση για 3 υπόπτους από την αστυνομία μας. Υπήρξε μεγάλη ένταση. Υπήρχαν κάποιοι που το τράβηξαν αλλού, διαμαρτύρονταν για τη φωτιά. Αντέδρασαν εναντίον μας», δήλωσε την Παρασκευή  ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός – Καύσωνας: H χώρα στο έλεος του αεροχειμάρου με θερμοκρασίες άνω των 45 βαθμών

Καύσωνας: Όλα τα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων – Αναλυτικά η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας

Γυναικοκτονία στη Δάφνη - Καταγγελία: «Στις 11 Ιουλίου είχα καλέσει ξανά την αστυνομία»

Καύσωνας: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πάνε στις δουλειές τους

Μωβ Μέδουσες: Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που έρθετε σε επαφή μαζί τους

Κεμάλ ΚιλιτσντάρογλουΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαφωτιάΑττάλεια