Κόσμος|01.08.2021 23:25

Κορονοϊός – ΗΠΑ: Δεν θα υπάρξει άλλο λοκντάουν, λέει ο Φάουτσι

Newsroom

Στις ΗΠΑ, παρά τους ρυθμούς διασποράς της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Άντονι Φάουτσι, απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει η χώρα σε λοκντάουν.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή This Week του τηλεοπτικού δικτύου ABC, ο Φάουτσι επισήμανε ότι «δεν νομίζω ότι θα δούμε λοκντάουν», και συνέχισε, «νομίζω ότι έχουμε επαρκές ποσοστό ανθρώπων στη χώρα, όχι επαρκές για να συντρίψουμε την έξαρση, όμως πιστεύω αρκετό, για να μην μάς επιτρέψει να βρεθούμε στην κατάσταση, στην οποία ήμασταν τον περασμένο χειμώνα».

Ο ίδιος, βέβαια, προειδοποίησε τους τηλεθεατές ότι «η κατάσταση θα επιδεινωθεί», καθώς η διασπορά της παραλλαγής Δέλτα είναι μεγάλη και γίνεται πολύ εύκολα. «Έχουμε 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτήν τη χώρα που πληρούν τις προϋποθέσεις για εμβολιασμό, αλλά που δεν εμβολιάζονται», τόνισε ο Φάουτσι. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ανάλυση του Ρόιτερς, ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά έχει σχεδόν διπλασιαστεί τις τελευταίες 10 ημέρες και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται αυξάνεται σε πολλές πολιτείες.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιές σε Ρόδο, Αγρίνιο και Σουφλί: Χωρίς ρεύμα μεγάλο μέρος του νησιού - Εκκένωση οικισμών

Συγκινούν οι Αντετοκούνμπο για Ιακωβίδη: «Να ζητήσουμε συγγνώμη στον Θοδωρή και στον επόμενο Θοδωρή»

ΥΠΕΞ σε Άγκυρα για Έβρο: «Φερόμενο περιστατικό - Υποχρέωση της Τουρκίας να μην επιτρέπει τη δράση διακινητών»

Φωτιά στην Αχαΐα: Συγκλονιστικές εικόνες από δορυφόρο της NASA

Θοδωρής Ιακωβίδης: Αν αλλάξουν οι συνθήκες θα συνεχίσω αλλά υπάρχουν άλλοι τόσοι Θοδωρήδες

λοκντάουνΗΠΑπανδημίαπαραλλαγή δέλταΚορονοϊόςΆντονι Φάουτσι