Κόσμος|01.08.2021 21:38

Γερμανία: Επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων αρνητών του κορονοϊού

Newsroom

Εκατοντάδες άνθρωποι αψήφησαν τα περιοριστικά μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού και κατέβηκαν στους δρόμους του Βερολίνου για να διαδηλώσουν. Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, οι διαδηλωτές  «παρενόχλησαν και επιτέθηκαν» στους αστυνομικούς στη συνοικία Σαρλότενμπουργκ, στο δυτικό τμήμα της γερμανικής πρωτεύουσας, και δεν άργησαν να ξεσπάσουν επεισόδια.

T

Όπως ενημέρωσε μέσω twitter η αστυνομία του Βερολίνου, κάποιοι μεταξύ των διαδηλωτών συνελήφθησαν, αφού «επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Αυτό οδήγησε στη χρήση δακρυγόνων, γκλοπ και σε συγκρούσεις σώμα με σώμα».

T

Διοργανωτής των διαδηλώσεν είναι το κίνημα «Querdenker» που είναι και η κύρια επικριτική φωνή ενάντια στους υγειονομικούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στη χώρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

T

Η δικαιοσύνη της χώρας απαγόρευσε τη διεξαγωγή πολλών από τις διαδηλώσεις, και κυρίως αυτήν της Κυριακής, 1 Αυγούστου, όπου επρόκειτο να δώσουν το «παρόν» 22.500 πολίτες. Μεταξύ των διαμαρτυρόμενων Γερμανών που τελικά συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας,  κάποιοι κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Ελευθερία» και «Όχι στη δικτατορία του κορονοϊού», ενώ φορούσαν μάσκες.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιές σε Ρόδο, Αγρίνιο και Σουφλί: Χωρίς ρεύμα μεγάλο μέρος του νησιού - Εκκένωση οικισμών

Συγκινούν οι Αντετοκούνμπο για Ιακωβίδη: «Να ζητήσουμε συγγνώμη στον Θοδωρή και στον επόμενο Θοδωρή»

ΥΠΕΞ σε Άγκυρα για Έβρο: «Φερόμενο περιστατικό - Υποχρέωση της Τουρκίας να μην επιτρέπει τη δράση διακινητών»

Φωτιά στην Αχαΐα: Συγκλονιστικές εικόνες από δορυφόρο της NASA

Θοδωρής Ιακωβίδης: Αν αλλάξουν οι συνθήκες θα συνεχίσω αλλά υπάρχουν άλλοι τόσοι Θοδωρήδες

επεισόδιαΔιαδηλώσειςΒερολίνοαρνητές της επιδημίαςΚορονοϊός