Κόσμος|02.08.2021 20:44

ΗΠΑ: Παράταση του μορατόριουμ για τις εξώσεις ζητάει η Νάνσι Πελόζι

Newsroom

Στις ΗΠΑ, τον Λευκό Οίκο κάλεσε και πάλι η Νάνσι Πελόζι να παρατείνει το μορατόριουμ στις εξώσεις, να το οποίο έχει ήδη λήξει, αφού το Κογκρέσο δεν έκανε καμία ενέργεια για να λυθεί το πρόβλημα.

Την Πέμπτη, 29 Ιουλίου, ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Κογκρέσο παράταση του μορατόριουμ, ώστε να προστατευθούν εκατομμύρια ενοικιαστές που κινδυνεύουν με έξωση επειδή δεν κατέβαλαν τα ενοίκιά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 31 Ιουλίου, έληξε η απαγόρευση εξώσεων. Σε επιστολή της προς τους Δημοκρατικούς βουλευτές την Δευτέρα, 2 Αυγούστου, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων προέτρεψε για την ανανέωση του μορατόριουμ από την προεδρία του Τζο Μπάιντεν, χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου. Η παράταση θα δώσει το χρονικό περιθώριο ώστε να διανεμηθούν τα 46,5 δις. δολάρια που έχει ήδη διαθέσει το Κογκρέσο ως οικονομική βοήθεια προς τους ενοικιαστές. Μέχρι στιγμής, από αυτά τα χρήματα, έχουν δοθεί περίπου 3 δις. δολάρια.

Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, περισσότεροι από 15 εκατομμύρια πολίτες οφείλουν ενοίκια ύψους άνω των 20 δις. δολαρίων, σε 6,5 εκατομμύρια νοικοκυριά. Τον Σεπτέμβριο του 2020 τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) απαγόρευσαν τις εξώσεις, αφού έληξε το προηγούμενο μορατόριουμ που είχε εγκρίνει το Κογκρέσο. Τον Ιούνιο τα CDC έδωσαν παράταση ενός μήνα στην απαγόρευση, η οποία έληξε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Όλες οι ειδήσεις

Καύσωνας: Κορυφώνεται με 46 βαθμούς - Πότε η νέα θερμή εισβολή

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Η συγκινητική στιγμή της απονομής στον Μίλτο Τεντόγλου

Κορονοϊός - Εμβόλιο: Ποιοι και πότε θα χρειαστούν και τρίτη δόση

Εμβόλια Pfizer - Moderna: Γιατί θα τα πληρώσει πιο ακριβά η Ε.Ε

Λευκός ΟίκοςΗΠΑΝάνσι ΠελόζιεξώσειςΒουλή των Αντιπροσώπων