Κόσμος|05.08.2021 15:08

Τουρκία: Αναπτύσσει το ναυτικό της στο νότιο Αιγαίο για να υποστηρίξει την πυρόσβεση

Μαρία Ζαχαράκη

Την κατάσβεση των πυρκαγιών, που καίνε τις τελευταίες μέρες τις νότιες ακτές της, επιχειρεί να ενισχύσει η Τουρκία. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας απέστειλε ένα σκάφος προσγείωσης και ένα περιπολικό σκάφος στις ακτές του Αιγαίου προκειμένου να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών στη νοτιοδυτική επαρχία της Μούγλα, αλλά και για πιθανές εκκενώσεις.

Τα πλοία έχουν αναπτυχθεί στις περιοχές Μιλάς και Ορέν της Μούγλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Τουρκία: Κυβερνητική κρίση για τις πυρκαγιές

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η δήλωση του Τούρκου υπουργού Γεωργίας και Δασών, Μπεκίρ Πακντεμιρλί, ότι «οι δήμοι είναι υπεύθυνοι για την προστασία των δασών και την καταπολέμηση των πυρκαγιών» προκάλεσαν αντιπαραθέσεις τόσο στο υπουργικό συμβούλιο όσο και στο AKP.

Ο Τούρκος πρόεδρος ήταν επίσης «θυμωμένος με τον Πακντεμιρλί και τον προειδοποίησε», αναφέρεται, ενώ τα λόγια του υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, «μην αφήσετε να επικρατήσει διχόνοια μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και κυβέρνησης» είναι σημάδι της αντίδρασης του Πακντεμιρλί στο υπουργικό συμβούλιο.

Οι πυρκαγιές ήταν η τελευταία σταγόνα, που ξεχείλισε ποτήρι στο κυβερνών κόμμα και αναμένεται να φέρουν ανακατατάξεις στην κυβέρνηση. Ο Τούρκος πρόεδρος σκέφτεται σοβαρά, όπως λένε οι πληροφορίες, να προβεί σε ανασχηματισμό, ίσως το Σεπτέμβρη, και να ρίξει την όλη ευθύνη στους υπουργούς του.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά Εύβοια: Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο στη Δάφνη – Μάχη με τις φλόγες

Φωτιά: Μεγάλη αναζωπύρωση στην Αρχαία Ολυμπία – Μάχη με τις φλόγες και στη Μεσσηνία

Κορονοϊός: Εκτιμήσεις για 5.000 κρούσματα στο τέλος καλοκαιριού - «Θα είναι δύσκολα τα πράγματα», λέει ο Σαρηγιάννης

Μίλτος Τεντόγλου: Αποθεώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος-Τι δήλωσε

ΤουρκίαναυτικόΑιγαίο