Κόσμος|09.08.2021 07:14

Dixie: Αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη φωτιά στην ιστορία της Καλιφόρνια

Newsroom

Η φωτιά Ντίξι (Dixie) μαίνεται στη βόρεια Καλιφόρνια και πλέον χαρακτηρίζεται ως η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία της πολιτείας, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, αρκετές ημέρες αφού η φωτιά κατέστρεψε μια ιστορική πόλη και ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η πυρκαγιά Ντίξι έκαιγε μια έκταση περίπου 1.852.000 στρεμμάτων (1.876 τετραγωνικά χιλιόμετρα) μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 8 Αυγούστου. Είχε ελεγχθεί μόλις κατά 21%, σύμφωνα με αξιωματούχο της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πολιτείας. Η καμένη έκταση είναι μεγαλύτερη από την πόλη Χιούστον. Μόνο η πυρκαγιά Όγκουστ Κόμπλεξ τον Αύγουστο του 2020, η οποία κατέκαψε τουλάχιστον 4 εκατ. στρέμματα, ήταν μεγαλύτερη.

Associated Press

Φωτιά Ντίξι: Απειλεί 14.000 κτίσματα

Μέχρι στιγμής κανείς θάνατος δεν έχει αποδοθεί στην πυρκαγιά. Πέντε άνθρωποι αγνοούνταν έως χθες, Σάββατο, το απόγευμα (τοπική ώρα), σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πλούμας -- για δύο από αυτούς αναφέρθηκε ότι είναι ασφαλείς, αν και αξιωματούχοι εξακολουθούν να προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την πληροφορία.

Η πυρκαγιά απειλεί σχεδόν 14.000 κτίσματα, δήλωσαν αξιωματούχοι και έχει ήδη καταστρέψει περισσότερα από 400, περιλαμβανομένου ουσιαστικά του συνόλου του κέντρου της Γκρίνβιλ, μιας παλιάς μεταλλευτικής πόλης περίπου 160 μίλια βόρεια του Σακραμέντο.

Η αιτία της πυρκαγιάς διερευνάται. Η Pacific Gas & Electric ανέφερε πως μπορεί να ξεκίνησε από την πτώση δέντρου πάνω σε καλώδια της ηλεκτρικής εταιρίας.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στην Εύβοια: Μάχη με αναζωπυρώσεις - Δύσκολη νύχτα στα μέτωπα

Χαρδαλιάς για φωτιές: Δύσκολη νύχτα σε Εύβοια - Παράταση στην απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση

Φωτιά - Ξανθόπουλος στο ethnos.gr: Οι «τυφλές» εκκενώσεις δεν είναι χωρίς συνέπειες

Ζάκυνθος: Σώθηκε από θαύμα - Εικόνες από τη συντριβή του αεροσκάφους PZL

Ρέθυμνο: Νέα γυναικοκτονία - Σκότωσε 47χρονη, απόπειρα αυτοκτονίας από τον δράστη

Καιρός - Μαρουσάκης: Από Δευτέρα νέος καύσωνας, πόσο θα διαρκέσει

φωτιάΚαλιφόρνια