Κόσμος|12.08.2021 15:25

Ακάρ: Οι στρατιώτες δεν θα τεθούν σε κίνδυνο στο Αφγανιστάν

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στη διαχείριση του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ είπε ότι δεν τίθεται θέμα να θέσουν σε κίνδυνο τους Τούρκους στρατιώτες.

Ο Ακάρ ανέφερε ότι στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Πακιστάν «συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε περαιτέρω τις δράσεις μας τόσο στην αμυντική βιομηχανία όσο και στη στρατιωτική εκπαίδευση και συνεργασία κατά το επόμενο προσεχές διάστημα».

Ο Ακάρ σημείωσε ότι οι δύο χώρες συμβάλλουν σημαντικά στην επίτευξη της μόνιμης ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή τους. Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι τις συζητήσεις απασχόλησαν και οι τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν και πως βασικός σκοπός της Τουρκίας όσον αφορά τη διαχείριση του αεροδρομίου της Καμπούλ είναι να εμποδίσει να μετατραπεί το Αφγανιστάν σε ένα απομονωμένο κράτος.

«Υπάρχουν δηλώσεις ότι θα αποχωρήσουν όλες οι διπλωματικές αποστολές στη χώρα, εάν κλείσει το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι επιθυμητό για τους Αφγανούς αδελφούς μας. Γι’ αυτό το λόγο, συνεχίζουμε να διατυπώνουμε την άποψη ότι θα ήταν επωφελές να παραμείνει ανοιχτό το αεροδρόμιο. Τις προσεχείς μέρες θα πάρει μορφή το θέμα αυτό. Δεν τίθεται θέμα να θέσουμε με οποιονδήποτε τρόπο σε κίνδυνο τους στρατιώτες μας».

Όλες οι ειδήσεις

Η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη φωτιά

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Επιστολή – τελεσίγραφο Κοντοζαμάνη – Τι προβλέπεται για όσους δεν εμβολιαστούν

Φωτιά Εύβοια: Νέες εικόνες από δορυφόρο – Έγιναν στάχτη πάνω από 510.000 στρέμματα

Χρήστος Τριαντόπουλος: Ο Μητσοτάκης προανήγγειλε την πολιτική του αναβάθμιση - Ποιος είναι

Χουλούσι ΑκάρΠακιστάνΤουρκία