Κόσμος|13.08.2021 10:43

Βρετανία - Πλίμουθ: Η μητέρα του δράστη και ένα 5χρονο κορίτσι ανάμεσα στα θύματα

Newsroom

Ο 23χρονος Jake Davison φέρεται να είναι ο δράστης, ο οποίος άνοιξε πυρ στο Πλίμουθ της νότιας Αγγλίας με αποτέλεσμα να σκοτώσει πέντε άτομα πριν αυτοκτονήσει και ο ίδιος. Ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης βρίσκεται και ένα κοριτσάκι μόλις πέντε ετών αλλά και η μητέρα του. Ο 23χρονος φερόμενος ως δράστης ήταν μαθητευόμενος χειριστής γερανού και πληροφορίες που επικαλούνται τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως είχε προγραμματίσει την επίθεση.

Ο 23χρονος φέρεται να πυροβόλησε και μέλη της δικής του οικογένειας και στη συνέχεια βγήκε στους δρόμους και να άνοιξε πυρ κατά αγνώστων. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται, σύμφωνα με τη dailymail, η μητέρα του δράστη, το μικρό κορίτσι και ακόμα δύο άνδρες. Δύο άτομα που είχαν βγάλει βόλτα τον σκύλο τους είναι ανάμεσα σε αυτούς που πυροβολήθηκαν.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι είδαν τον ένοπλο ντυμένο στα μαύρα και τα γκρι να κλωτσάει την πόρτα μιας κατοικίας και να ανοίγει πυρ στην περιοχή Keyham της πόλης λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα). Στη συνέχεια τον είδαν να φεύγει από την πίσω πλευρά του σπιτιού προς ένα πάρκο, όπου φέρεται να έπεσε πάνω στους δύο ιδιοκτήτες σκύλων και να άνοιξε πυρ.

T

«Ακούσαμε πολλούς δυνατούς κρότους που είπα ότι ακούγονταν σαν πυροβολισμοί», δήλωσε κάτοικος της περιοχής στους Times. «Μετά έτρεξε στο πάρκο και ακούστηκαν κι άλλοι πυροβολισμοί. Άκουσα κάποιον να λέει ότι είχε πυροβολήσει τον αδελφό του», σημείωσε. 

Το περιστατικό - το πρώτο στη Βρετανία που αφορούσε έναν «ενεργό σκοπευτή» εδώ και 11 χρόνια - ήταν τόσο σοβαρό που η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ ενημερώνονταν τακτικά. Ωστόσο, οι αρχές δεν κάνουν λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα ενώ τα κίνητρα του δράστη ακόμα ερευνώνται. 

Όλες οι ειδήσεις

Οι φωτιές «καίνε» το χαρτί των εκλογών και αναζωπυρώνουν τα σενάρια του ανασχηματισμού - Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

Τι μάθαμε και τι δεν μάθαμε από τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού

Κορονοϊός – Ζάκυνθος: Προς άρση το μίνι lockdown – Τι συνέβη

Νέα σχολική χρονιά: Αγώνας δρόμου για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία

δράστηςΜεγάλη Βρετανίααστυνομίαθάνατος