Κόσμος|13.08.2021 19:58

Λονδίνο: Τα δημοφιλέστερα έργα της Εθνικής Πινακοθήκης στην πλατεία Τραφάλγκαρ

Newsroom

Είκοσι αντίγραφα των πιο δημοφιλών εκθεμάτων της εθνικής πινακοθήκης του Ηνωμένου Βασιλείου, βγαίνουν εκτός των θυρών, στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου. Από τον Βαν Γκογκ έως τον Κονστάμπλ και τον Μπελίνι, οι επισκέπτες της βρετανικής πρωτεύουσας θα έχουν την ευκαιρία να δουν, σε εξωτερικό χώρο, τα αγαπημένα εκθέματα. Το project είναι μέρος του σχεδίου για την προσέλκυση επισκεπτών στο κέντρο της πόλης, μετά το lockdown.

«Όλη η ιδέα προήλθε από την εμπειρία του κορονοϊού, το lockdown την ιδέα να φέρουμε πραγματικά τις συλλογές που ήταν μέσα, στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Νομίζω ότι η Εθνική Πινακοθήκη, προφανώς, για σχεδόν 200 χρόνια ήταν μέρος αυτής της ιστορίας για την πλατεία. Αλλά νομίζω ότι αυτό που πραγματικά θέλουμε να κάνουμε είναι να έχουμε περισσότερη αλληλεπίδραση μεταξύ μας και των ανθρώπων που πραγματικά κυκλοφορούν σε αυτό το πολύ δημοφιλές μέρος του Λονδίνου», δήλωσε η επιμελήτρια της πινακοθήκης.

Εκτός από το ότι θα προσελκύσουν επισκέπτες, οι διοργανωτές ελπίζουν ότι τα έργα πάνω στην πλατεία θα βοηθήσουν στη σύνδεση του κοινού με πίνακες που βρίσκονται πίσω από τις πόρτες της πινακοθήκης.

Όλες οι ειδήσεις

Μίνι ανασχηματισμός: Ορκίστηκαν τα νέα κυβερνητικά στελέχη – Οι πρώτες δηλώσεις

Κρατούμενος στην Τουρκία ο πρόεδρος της ΠΟΕ Γιώργος Βαρυθυμιάδης – Ταξίδευε προς την Παναγία Σουμελά

Κορονοϊός - Εμβόλιο: Οι ενισχυτικές δόσεις «θα προκαλέσουν περισσότερους θανάτους παγκοσμίως»

Γαλάτσι: Με βαρύ ποινικό παρελθόν ο ιδιοκτήτης του πίτμπουλ που σκότωσε ο αστυνομικός – Τι συνέβη στην ταράτσα

ΛονδίνοπίνακεςΕθνική Πινακοθήκηέργα τέχνηςΒρετανία