Κόσμος|14.08.2021 14:04
Παναγία Μουχλίου: Η Κυρά του Κεράτιου Κόλπου (photos)
NewsroomΟ Στήβεν Ράνσιμαν στο έργο του Η Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως αναφέρει ότι κατά τον 18ο αιώνα μόνο τρεις εκκλησίες από την προ της Άλωσης εποχή είχαν μείνει σε χριστιανικά χέρια: Ο Άγιος Γεώργιος των Κυπαρισσιών που ισοπεδώθηκε από σεισμό, ο Άγιος Δημήτριος του Καναβού που καταστράφηκε από πυρκαγιά και η Παναγία των Μογγόλων.
Ως εκ τούτου, λοιπόν, διαφαίνεται, ότι σήμερα στην Πόλη, ο μοναδικός βυζαντινός ναός που βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία και ουδέποτε μετετράπη σε τέμενος είναι η Παναγία του Μουχλίου.
Διαβάστε περισσότερα στο pontosnews.gr
Διαβάστε ακόμη
- Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε πως χτύπησαν το «Λίνκολν» - Το Ιράν δηλώνει έτοιμο, το Ισραήλ λέει πως ήρθε η «β' φάση»
- Ανατριχιαστική φωτογραφία: Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα η στιγμή της εκτέλεσης των «200»
- Επιχειρηματίας καταγγέλλει πως άνδρας του «άρπαξε» 190.000 ευρώ και γνωστές αθλήτριες τον ξυλοκόπησαν
- Έφτασαν τα πρώτα ραβασάκια για ανασφάλιστα οχήματα και μη πληρωμή τελών κυκλοφορίας