Κόσμος|15.08.2021 23:33

Αφγανιστάν: Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν έκανε παρέμβαση στο BBC - Δεν απέρριψε εκτελέσεις

Newsroom

Ο εκπρόσωπος των Tαλιμπάν Σουχάιλ Σαχίν, ο οποίος βρίσκεται στο Κατάρ, κάλεσε στο κινητό τηλέφωνο τη δημοσιογράφο (αφγανικής καταγωγής) Γιάλντα Χακίμ και ζήτησε να βγει ζωντανά στον αέρα του τηλεοπτικού δικτύου του BBC για να μιλήσει για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, κάτι που η εμφανώς αιφνιδιασμένη δημοσιογράφος επέτρεψε. «Έχουμε τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, στη γραμμή. Κύριε Σαχίν, με ακούτε;» είπε η δημοσιογράφος και τότε τον λόγο πήρε ο Ταλιμπάν.

Ο Σουχάιλ Σαχίν υποστήριξε ότι οι κάτοικοι της Καμπούλ είναι ασφαλείς, όπως και οι περιουσίες τους και έκανε λόγο για fake news σε βάρος των Ταλιμπάν. «Είμαστε υπηρέτες του λαού και αυτής της χώρας. Η ηγεσία μας έδωσε εντολή στις δυνάμεις μας να παραμείνουν στην πύλη της Καμπούλ και να μην μπουν στην πόλη».

Θα εφαρμοστεί η Σαρία - Δεν απάντησε για εκτελέσεις

Ωστόσο, απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση, χωρίς να απορρίπτει το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν ξανά στη χώρα πρακτικές όπως ο λιθοβολισμός, οι ακρωτηριασμοί χεριών και ποδιών και οι δημόσιες εκτελέσεις.  «Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, αυτό εξαρτάται από τους δικαστές στα δικαστήρια και τους νόμους», είπε και πρόσυθεσε ότι «οι δικαστές θα διοριστούν σύμφωνα με το νόμο της μελλοντικής κυβέρνησης ξεκαθαρίζοντας ότι στο Αφγανιστάν θα επιστρέψει ο νόμος της Σαρία. Υποστήριξε, επίσης, ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και την εργασία. 

Όλες οι ειδήσεις

Αφγανιστάν: Συγκρούσεις με τραυματίες στην Καμπούλ - Αναλαμβάνουν την εξουσία οι Ταλιμπάν

Σεισμός στην Αϊτή: Στους 724 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Φωτιά - Επόμενη μέρα: Πώς πρέπει να γίνουν οι αναδασώσεις - Μέχρι πότε πρέπει να δράσουμε

Kορονοϊός - Mετάλλαξη Δέλτα: Ο πρώτος θάνατος στην Ελλάδα πλήρως εμβολιασμένου χωρίς υποκείμενα νοσήματα

«Το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον» - Οι άνθρωποι που δίνουν τα σπίτια τους σε όσους τα έχασαν μετά τη φωτιά

ΑφγανιστάνΤαλιμπάν