Κόσμος|17.08.2021 19:28

Βόρεια Μακεδονία: Απέλαση Ρώσου διπλωμάτη από τα Σκόπια

Newsroom

Στην απέλαση Ρώσου διπλωμάτη προχώρησε η Βόρεια Μακεδονία, όπως επιβεβαίωσε την Τρίτη, 17 Αυγούστου, ο Βορειομακεδόνας υπουργός εξωτερικών, Μπούγιαρ Οσμάνι. 

Για την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος που η χώρα προχώρησε σε αυτή την απόφαση, όμως το ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι, «το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του όλες τις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις, προκειμένου να προστατεύσει την εθνική ασφάλεια της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και να προστατεύσει επαρκώς τον ρόλο και την ευθύνη της χώρας ως μέλους του ΝΑΤΟ».

Όπως αναφέρει ο τύπος της Βόρειας Μακεδονίας, ο απελαθείς είναι ο αναπληρωτής στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας της Ρωσίας στη Βόρεια Μακεδονία. Στα δημοσιεύματα, αφήνεται να εννοηθεί ότι αυτός εμπλέκεται σε «κατασκοπευτικές δραστηριότητες». Τον περασμένο Μάιο η Βόρεια Μακεδονία είχε απελάσει ακόμη έναν Ρώσο διπλωμάτη, ενώ η Μόσχα ως αντίποινα είχε απελάσει διπλωμάτη της Βόρειας Μακεδονίας στη Ρωσία. Η Βόρεια Μακεδονία έγινε τον Μάρτιο του 2020 το 30ο και νεότερο μέλος του ΝΑTO.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στα Βίλια Αττικής: Μάχη με αναζωπυρώσεις σε όλα τα μέτωπα

Κορονοϊός: 5 μπλόκα από Σεπτέμβριο στους ανεμβολίαστους

Ρωσία: Βίντεο από τη συντριβή αεροσκάφους Ilyushin έξω από τη Μόσχα

Πανελλήνιες 2021: Eως 27 Αυγούστου ανακοινώνονται οι επιτυχόντες και οι βάσεις εισαγωγής

απέλασηΒόρεια ΜακεδονίαδιπλωμάτηςΣκόπιαΡωσίακατασκοπεία