Κόσμος
|
21.01.2019 16:53
Αφγανιστάν: Eπίθεση των Ταλιμπάν σε στρατιωτική βάση - 100 νεκροί
NewsroomΜαχητές Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε στρατιωτική βάση στην κεντρική επαρχία Μαϊντάν Ουαρντάκ, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Άμυνας στο Reuters, με αποτέλεσμα πάνω εκατό μέλη των Αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας να χάσουν τη ζωή τους.
«Έχουμε πληροφορίες ότι 126 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη μέσα στο κέντρο εκπαίδευσης», είπε στο πρακτορείο.
Νωρίτερα η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει το θάνατο 12 ανθρώπων, αρνούμενο να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.
Η επίθεση έγινε λίγο μετά τις οκτώ το πρωί τοπική ώρα, όταν καμικάζι οδήγησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημά του στη βάση μετά από σφοδρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ μαχητών και μελών των δυνάμεων ασφαλείας.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.
Διαβάστε ακόμη
- Η διστακτικότητα του Μαξίμου για τα μπλόκα, το ενδεχόμενο συνάντηση του Μητσοτάκη με αγροτοσυνδικαλιστές και η Καρυστιανού που επαναφέρει την δημιουργία κόμματος
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Βίοι Παράλληλοι» της Αυγής έφεραν δυσαρέσκεια σε Κουμουνδούρου και Νέα Αριστερά
- Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία από τον Ιανουάριο: Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων
- Υπό πίεση η κυβέρνηση για το αγροτικό: Μπαράζ κινητοποιήσεων, μηνύματα Καραμανλή-Σαμάρα και «γαλάζια» ανησυχία στην περιφέρεια