Αφγανιστάν - ΝΑΤΟ: Οι Ταλιμπάν να διευκολύνουν όσους επιθυμούν να αποχωρήσουν
NewsroomΤο ΝΑΤΟ εστιάζει στη διασφάλιση της ασφαλούς αποχώρησης του προσωπικού των συμμάχων, των εταίρων και των Αφγανών που παρείχαν βοήθεια, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στολτενμπεργκ στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν εκφράζοντας τη βαθιά λύπη του για όσα εκτυλίσσονται στη χώρα.
Παράλληλα, σημείωσε ότι «το ΝΑΤΟ εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για να διατηρήσει τις δραστηριότητες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ».
«Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τις στρατιωτικές δυνάμεις των συμμάχων του ΝΑΤΟ» προσέθεσε κάνοντας αναφορά στην Τουρκία, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο «για το ρόλο στη διασφάλιση του αεροδρομίου».
Συμπλήρωσε ότι οι δραστηριότητες στο αεροδρομίου σταδιακά ξεκινούν εκ νέου.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ υπογράμμισε ότι «οι Ταλιμπάν πρέπει να σεβαστούν και να διευκολύνουν την ασφαλή αποχώρηση όλων αυτών που επιθυμούν να φύγουν. Το αεροδρόμιο, όπως οι δρόμοι και η διέλευση των συνόρων πρέπει να είναι ανοιχτά».
«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ένα σταθερό Αφγανιστάν» επισήμανε ο Γενς Στόλτενμπεργκ και ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν «ξεκάθαρα» ότι είναι έτοιμες να δεχτούν Αφγανούς που εργάστηκαν γι' αυτούς αυτά τα χρόνια, αλλά «πρέπει να γίνει από όλους μια προσπάθεια για να αποφευχθεί μία νέα ροή μεταναστών και προσφύγων που έρχονται από το Αφγανιστάν».
Φωτιά στα Βίλια Αττικής: Μάχη με αναζωπυρώσεις σε όλα τα μέτωπα
Κορονοϊός: 5 μπλόκα από Σεπτέμβριο στους ανεμβολίαστους
Ρωσία: Βίντεο από τη συντριβή αεροσκάφους Ilyushin έξω από τη Μόσχα
Πανελλήνιες 2021: Eως 27 Αυγούστου ανακοινώνονται οι επιτυχόντες και οι βάσεις εισαγωγής
- Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας στην Κάτω Τιθορέα - 8 άτομα στη ΓΑΔΑ
- Τα ερωτήματα για τη διετή παράταση της θητείας των Ευρωπαίων εισαγγελέων και το παράδοξο
- Σοβαρό ατύχημα παίχτη του Survivor: Αναστέλλεται η τηλεοπτική μετάδοση - Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ
- Συγκλονιστικό βίντεο: Νήπιο πέφτει από μπαλκόνι - Ο πατέρας του το άφησε μόνο για να πάει για τσιγάρα