Κόσμος|19.08.2021 21:50

Ιράν: Βαθιά ανησυχία για τον εμπλουτισμό ουρανίου εκφράζουν τρεις ευρωπαϊκές χώρες

Newsroom

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου από το Ιράν. Το επίπεδο εμπλουτισμού, σύμφωνα με αναφορές, είναι κοντά σε αυτό που απαιτείται για την κατασκευή πυρηνικών όπλων ενώ, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι παραβιάζονται σοβαρά οι δεσμεύσεις του Ιράν.

«Το Ιράν πρέπει να σταματήσει χωρίς καθυστέρηση δραστηριότητες που παραβιάζουν το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ/(JCPoA), τη συμφωνία του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος», τονίζουν τα υπουργεία Εξωτερικών των τριών χωρών. «Καλούμε το Ιράν να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις στη Βιέννη το συντομότερο δυνατό με σκοπό αυτές να οδηγηθούν σε ένα γρήγορο, πετυχημένο αποτέλεσμα. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος κανενός», προστίθεται στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε στη Γερμανία.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, η ΙΑΕΑ, ανέφερε την Τρίτη, 17 Αυγούστου, σε έκθεσή της , η οποία περιήλθε σε γνώση του Reuters, ότι το Ιράν έχει επιταχύνει τον εμπλουτισμό ουρανίου του.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στα Βίλια: Προς το Πεδίο Βολής Μεγάρων το μεγάλο μέτωπο - Κάηκαν σπίτια στο Καραούλι

Έβρος: Ολοκληρώνεται ο φράχτης - Αποκλειστικά πλάνα

Φωτιά στα Βίλια: Πότε θα κοπάσουν οι άνεμοι - Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία

Αφγανιστάν: Μητέρες δίνουν σε στρατιώτες τα παιδιά τους μέσα από συρματοπλέγματα

Πάτρα - Έμφυλη βία: Συνελήφθη άνδρας που κρατούσε γυναίκα αιχμάλωτη για πέντε μήνες

Ιράνπυρηνικά όπλαανακοίνωσηραδιενεργό ουράνιο