Κόσμος|21.08.2021 10:33

Καναδάς: Μεγάλος νοσοκομειακός όμιλος απολύει ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Newsroom

Μεγάλος νοσοκομειακός όμιλος στον Καναδά, ο οποίος διαθέτει σημαντικά νοσοκομεία στο Τορόντο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα απολύσει όσα μέλη του προσωπικού του που δεν θα έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τον όμιλο University Health Network (UHN), στον οποίο ανήκουν το Γενικό Νοσοκομείο του Τορόντο και το Ογκολογικό Κέντρο Πριγκίπισσα Μαργαρίτα, ανέφερε πως όσα μέλη του προσωπικού του δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως την 8η Οκτωβρίου θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών για δύο εβδομάδες. Οι συμβάσεις εργασίας τους θα τερματιστούν εάν δεν έχουν εμβολιαστεί ως το τέλος του μηνός.

Σημειώνεται ότι αρκετές είναι οι καναδικές εταιρείες που έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εργαζομένων τους ως το φθινόπωρο, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με έξαρση των μολύνσεων, που αποδίδεται στην παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έκανε γνωστό την περασμένη εβδομάδα ότι σύντομα θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό όλων των δημοσίων λειτουργών και άλλων εργαζομένων.

Ο όμιλος των νοσοκομείων ανέφερε πως ήρθε σε επαφή με πάνω από 900 μέλη του προσωπικού του που δεν τον έχουν ενημερώσει για το εάν έχουν εμβολιαστεί και πρόσθεσε πως οι υπάλληλοί του θα πρέπει να έχουν λάβει την πρώτη δόση το αργότερο ως την 8η Σεπτεμβρίου.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Τι θα ισχύει για ανεμβολίαστους από Σεπτέμβρη - Πότε ανακοινώνονται νέα μέτρα

Ανασχηματισμός: Τα limit up και down του κυβερνητικού σχήματος - Τα σενάρια για Χρυσοχοΐδη

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση το Σάββατο με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν για Αφγανιστάν: Στο επίκεντρο το προσφυγικό

Πανσέληνος Αυγούστου 2021: Πότε πέφτει - Ανοιχτά τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι

ΚορονοϊόςεμβολιασμοίανεμβολίαστοιΚαναδάςαπολύσεις