Έβρος: Για κατασκοπεία κατηγορείται Έλληνας αρχιλοχίας
NewsroomΓια κατασκοπεία κατηγορούνται ο Έλληνας αρχιλοχίας του στρατού και ο Άγγλος που συνελήφθησαν το μεσημέρι της Κυριακής από αστυνομικούς να περιφέρονται σε απαγορευμένη περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων, στη Νέα Βύσσα Έβρου.
Η εισαγγελέας Ορεστιάδας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για το κακούργημα της κατασκοπείας και τους παρέπεμψε στον ανακριτή ν' απολογηθούν.
Ο 29χρονος στρατιωτικός και ο 25χρονος Άγγλος, που δραστηριοποιείται σε μη κυβερνητική οργάνωση, είχαν στα κινητά τους τηλέφωνα φωτογραφίες από την περιοχή των συνόρων, αλλά και μία στρατιωτικής εγκατάσταση και συγκεκριμένα μίας υπερυψωμένης σκοπιάς.
Τα στοιχεία αυτά εκτιμάται ότι οδήγησαν την εισαγγελέα να στείλει την υπόθεση στην ανάκριση. Και οι δύο πήραν προθεσμία ν' απολογηθούν την Τετάρτη.
Οι Αρχές, όπως έγραψε το ethnos.gr το πρωί της Δευτέρας, εξετάζουν τη σύνδεση των δύο ανδρών αλλά και τα κίνητρά τους.
Οι δύο άνδρες, που φορούσαν πολιτικά όταν συνελήφθησαν , ισχυρίστηκαν ότι έκαναν τουρισμό.
- Σφοδρή επίθεση Τραμπ στο Ιράν: «Τέλος το καλό παιδί» - Στέλνει διαπραγματευτές στο Πακιστάν
- Παράσυρση 16χρονης στη Λιοσίων: Συνελήφθη ο οδηγός της μηχανής - Το χρονικό της υπόθεσης
- «Θα εμπλακούν και άλλα πρόσωπα» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της 19χρονης Μυρτώς
- Ο Μακρόν στην Αθήνα: Ανανεώνεται η συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας σε ασφάλεια, άμυνα - Τι θα συζητήσουν με Μητσοτάκη