Κόσμος|21.01.2019 21:06

Νίκολα Ντιμιτρόφ: Ιστορική η Συμφωνία των Πρεσπών

Newsroom

Ο ΥΠΕΞ της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, παραχώρησε συνέντευξη την Κυριακή στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού “SITEL”.

Εκεί, τόνισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών συνιστά μία διαδικασία ιστορικής προσέγγισης και συμφιλίωσης και εξέφρασε την εκτίμηση ότι -στο εγγύς μέλλον- όταν θα αρχίσουν να γίνονται αισθητά τα αποτελέσματά της, ακόμα και οι αυτοί που σήμερα την επικρίνουν με τους πιο σκληρούς τόνους, θα δικαιολογήσουν την υπογραφή της.

Ερωτηθείς για το συλλαλητήριο στην Αθήνα, ο Ντιμιτρόφ είπε ότι με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία αυτό ήταν αισθητά μικρότερο από το αντίστοιχο περσινό και πρόσθεσε ότι αυτό δείχνει πως τα πράγματα «ακολουθούν μία θετική πορεία».

Σημείωσε, ακόμα, πως οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα χαρακτηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών ως εθνική τραγωδία και εθνική ήττα, ενώ πρόσθεσε ότι ανάλογες είναι οι αντιδράσεις και της αντιπολίτευσης στα Σκόπια. Εκτίμησε πως αυτό δείχνει το μέγεθος του χάσματος που υπήρχε μεταξύ των δύο χωρών και γι’ αυτό, τόνισε, «εμείς αλλά και όλος ο κόσμος λέμε ότι η Συμφωνία είναι ιστορική».

Τέλος, ο Ντιμιτρόφ εξέφρασε την προσδοκία ότι η ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων για την κύρωση της Συμφωνίας θα έχει θετική έκβαση και πως θα υποστηριχθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών.

συνέντευξηΣυμφωνία των ΠρεσπώνΝικολά Ντιμιτρόφ