Κόσμος|21.01.2019 23:17

Αυξήθηκαν οι τουρίστες το 2018

Newsroom

Ο αριθμός των διεθνών τουριστών στον κόσμο συνέχισε την ισχυρή άνοδό του στη διάρκεια του 2018 σημειώνοντας αύξηση κατά 6% και φθάνοντας το 1,4 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (WTO) που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στους τουρίστες που επισκέφθηκαν τη νότια Ευρώπη (7%), σύμφωνα με τον εν λόγω οργανισμό του ΟΗΕ που έχει την έδρα του στη Μαδρίτη. Συνολικά ο αριθμός των τουριστών που ήρθαν στην Ευρώπη αυξήθηκε πέρυσι κατά 6% φθάνοντας τους 713 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Μέση Ανατολή, η οποία συνέχισε να ανακάμπτει, ήταν επίσης ένας από τους προορισμούς που κατέγραψαν αύξηση τουριστών (10%, στα 64 εκατομμύρια τουρίστες). Το ίδιο και η Αφρική, η οποία σημείωσε αύξηση 7% (10% στη βόρεια Αφρική και 6% στην υποσαχάρεια) φθάνοντας τους 67 εκατομμύρια τουρίστες.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού υποδέχθηκε 343 εκατομμύρια τουρίστες (6%) και η αμερικανική ήπειρος 217 εκατομμύρια (3%).

Το 2019 ο WTO εκτιμά πως θα υπάρξει αύξηση από 3% έως 4%. «Η αύξηση του τουρισμού τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο τομέας είναι σήμερα ένας από τους πιο ισχυρούς κινητήρες της ανάπτυξης», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του WTO Ζουράμπ Πολολικασβίλι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΕυρώπηΠαγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμούτουρίστες