Κόσμος|31.08.2021 12:53

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν πανηγυρίζουν για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων

Newsroom

«Γράψαμε ιστορία», πανηγύρισε αξιωματούχος των Ταλιμπάν μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι οι τελευταίοι αμερικανοί στρατιώτες αποχώρησαν από το Αφγανιστάν έπειτα από είκοσι χρόνια πολέμου.

«Γράψαμε για άλλη μια φορά ιστορία. Τα είκοσι χρόνια κατοχής του Αφγανιστάν από τις ΗΠΑ και το NATO τέλειωσαν απόψε», ανέφερε μέσω Twitter ο Ανάς Χακάνι, στέλεχος του ισλαμιστικού κινήματος.

Associated Press

«Είμαι πολύ ευτυχής έπειτα από είκοσι χρόνια τζιχάντ (σ.σ. ‘ιερού πολέμου’), θυσιών και δυσκολιών, που έχω την ικανοποίηση να βλέπω αυτές τις ιστορικές στιγμές».

T

Πυροβολισμοί στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν

Μάλιστα, αμέσως μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων ακούστηκαν σφοδρά πυρά όπλων στην Καμπούλ. Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στην πόλη άκουσαν πυρά από διαφορετικές θέσεις υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν και μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος να ανταλλάσσουν συγχαρητήρια σε σημεία ελέγχου στη λεγόμενη πράσινη ζώνη.

T

Επίσης, οι ηγέτες των Ταλιμπάν διέσχισαν τις προηγούμενες ώρες συμβολικά τον διάδρομο απογείωσης/προσγείωσης του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ, ως έκφραση πανηγυρισμού.

T
Associated Press

Όλες οι ειδήσεις

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 ανακοινώνει το νέο κυβερνητικό σχήμα ο Γιάννης Οικονόμου

Αφγανιστάν: Ο τελευταίος αμερικανός στρατιώτης που φεύγει από την Καμπούλ

Ρούμπεν Σεμέδο: Τι υποστήριξε η 17χρονη που τον καταγγέλλει για βιασμό – Η απάντηση του δικηγόρου του ποδοσφαιριστή

Νέα Ζηλανδία: Η υπουργός έδινε συνέντευξη και ο γιος της εισέβαλε στο δωμάτιο με καρότο σε σχήμα… πέους!

Ηνωμένες ΠολιτείεςΤαλιμπάνΑφγανιστάν