Κόσμος|31.08.2021 12:54

ΗΠΑ: Εικόνες καταστροφής στη Λουιζιάνα μετά το πέρασμα του τυφώνα Άιντα

Newsroom

Εικόνες που θυμίζουν ταινία καταστροφής άφησε πίσω του ο τυφώνας Άιντα, μετά το σαρωτικό πέρασμά του από την πολιτεία της Λουιζιάνα στις ΗΠΑ. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι δρόμοι πλημμύρισαν, σπίτια και εγκαταστάσεις καταστράφηκαν. Ο κυβερνήτης της πολιτείας χαρακτήρισε «καταστροφικές» τις ζημιές που έχουν προκληθεί στην πολιτεία της Λουιζιάνα και στην πόλη της Νέας Ορλεάνης ακριβώς 16 χρόνια μετά το πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα.

T
AP

Το πρωί της Τρίτης περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά στη Λουιζιάνα ήταν ακόμα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο PowerOutage.US που παρακολουθεί τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Η δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης Λατόγια Καντρέλ προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 911 δεν λειτουργούσε.

AP
AP

Ριπές ανέμων έφταναν τα 240 χιλιόμετρα

Με τις ριπές του ανέμου να φτάνουν τα 240 χιλιόμετρα την ώρα, ο Άιντα έπληξε από την Κυριακή τα παράλια της Λουιζιάνας. «Οι ζημιές είναι πραγματικά καταστροφικές», εκτίμησε ο κυβερνήτης Τζον Μπελ Έντουαρντς μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πτώση δέντρου στο προάστιο Πρέριβιλ. Όμως ο κυβερνήτης είπε ότι αναμένει πως ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί «σημαντικά» όσο περνούν οι ώρες. Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί και πολλά συστήματα ύδρευσης.

T
AP

Η υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων (FEMA), υποστηριζόμενη από την Εθνοφρουρά, κινητοποίησε περισσότερους από 5.200 διασώστες για να βοηθήσουν τους πληγέντες, διαβεβαίωσε το Πεντάγωνο.

AP
AP

Όλες οι ειδήσεις

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 ανακοινώνει το νέο κυβερνητικό σχήμα ο Γιάννης Οικονόμου

Αφγανιστάν: Ο τελευταίος αμερικανός στρατιώτης που φεύγει από την Καμπούλ

Ρούμπεν Σεμέδο: Τι υποστήριξε η 17χρονη που τον καταγγέλλει για βιασμό – Η απάντηση του δικηγόρου του ποδοσφαιριστή

Νέα Ζηλανδία: Η υπουργός έδινε συνέντευξη και ο γιος της εισέβαλε στο δωμάτιο με καρότο σε σχήμα… πέους!

Νέα ΟρλεάνηΗΠΑτυφώναςΛουιζιάνα