Κόσμος|31.08.2021 10:20

Κύπρος: Σε επιφυλακή οι Αρχές για πετρελαιοκηλίδα από τη Συρία

Newsroom

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι Αρχές της Κύπρου, παρακολουθώντας την πορεία πετρελαιοκηλίδας που κατευθύνεται προς τις ανατολικές ακτές της Κύπρου. Η μεγάλων διαστάσεων διαρροή πετρελαίου έρχεται από τη Συρία και απειλεί να προκαλέσει μία τεράστια οικολογική καταστροφή

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πετρελαιοκηλίδα αναμένεται να επηρεάσει τις κυπριακές ακτές, σήμερα Τρίτη ή νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με φωτογραφίες από δορυφόρο η πετρελαιοκηλίδα βρίσκεται, το πρωί της Τρίτης, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας. Όπως αναφέρει ο Πολίτης Κύπρου, πρώτο αναμένεται ότι θα επηρεαστεί το Ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα. 

T

Το Τμήμα Αλιείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, ότι παρακολουθεί την κατάσταση και ότι, με βάση το Εθνικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή, συνήλθε η Ομάδα Αντίδρασης για αξιολόγηση όλων των δεδομένων και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων. 

Ήδη, όπως αναφέρεται, έγιναν όλες οι ενέργειες για ενημέρωση του κατοχικού καθεστώτος και η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί και να παρέχει βοήθεια στην περίπτωση που αυτό της ζητηθεί.

Όλες οι ειδήσεις

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 ανακοινώνει το νέο κυβερνητικό σχήμα ο Γιάννης Οικονόμου

Αφγανιστάν: Ο τελευταίος αμερικανός στρατιώτης που φεύγει από την Καμπούλ

Ρούμπεν Σεμέδο: Τι υποστήριξε η 17χρονη που τον καταγγέλλει για βιασμό – Η απάντηση του δικηγόρου του ποδοσφαιριστή

Νέα Ζηλανδία: Η υπουργός έδινε συνέντευξη και ο γιος της εισέβαλε στο δωμάτιο με καρότο σε σχήμα… πέους!

ΣυρίαπετρελαιοκηλίδαΚύπρος