Κόσμος|01.09.2021 13:57

Ερντογάν: Εξαγγέλλει νέες επιχειρήσεις στα Βαλκάνια για να φέρει πίσω φυγάδες γκιουλενιστές

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του με αφορμή τα εγκαίνια του νέου γενικού προξενείου της Τουρκίας στο Νόβι Παζάρ της Σερβίας, εκεί όπου βρίσκεται από χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για επαφές, προανήγγειλε νέες επιχειρήσεις των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στα Βαλκάνια, προκειμένου να συλλάβουν γκιουλενιστές.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Θα ξηλώσουμε και θα εξαρθρώσουμε τη συμμορία των γκιουλενιστών από τα Βαλκάνια».

Η Τουρκία έχει προβεί σε πολλές τέτοιες επιχειρήσεις σε ξένες χώρες εδώ και 5 χρόνια, προκειμένου να απάγει και να μεταφέρει στην Τουρκία μέλη του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο θεωρεί «εγκέφαλο» της απόπειρας πραξικοπήματος, ενώ «στο μάτι» των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας βρίσκεται και η Ελλάδα, η οποία κρατά τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη μετά την εκδήλωση της απόπειρας κατάλυσης της κυβέρνησης Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016, καθώς τους θεωρεί «πρωτεργάτες» του κινήματος.

Η καινούρια δήλωση του Τούρκου προέδρου υποδηλώνει νέες επιχειρήσεις σε χώρες των Βαλκανίων, όπου έχουν διαφύγει γκιουλενιστές, μεταξύ των οποίων η Σερβία και η Ελλάδα.

«Ένας από τους πρώτους ηγέτες που μας στήριξαν το βράδυ της 15ης Ιουλίου ήταν της Σερβίας», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τόνισε ότι στόχος του είναι αναπτύξει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις του με τη Σερβία σε κάθε τομέα.

«Βλέπουμε όλα τα τμήματα της βαλκανικής γεωγραφίας ως φίλους μας, με τους οποίους έχουμε ζήσει για αιώνες και με τους οποίους θα ζήσουμε μαζί στο μέλλον», ανέφερε.

Όλες οι ειδήσεις

Μετάλλαξη Mu: Παγκόσμια ανησυχία – Φόβοι ότι είναι ανθεκτική στα εμβόλια

Ανασχηματισμός - Οικονόμου στο OPEN: Θα υπάρξει υπουργός Πολιτικής Προστασίας που θα μπορεί να σηκώσει το βάρος

Νέα σχολική χρονιά – Κεραμέως: Μάσκα παντού εκτός από γυμναστική – Έρχονται νέα πρωτόκολλα για τα σχολεία

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αντιδρούν οι υγειονομικοί και προχωρούν σε κινητοποιήσεις

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΜεβλούτ ΤσαβούσογλουΒαλκάνιαγκιουλενιστές