Κόσμος|02.09.2021 09:20

ΗΠΑ: Νεκρός στο σχολείο του μαθητής λυκείου από πυροβολισμό συμμαθητή του

Newsroom

Νεκρός από σφαίρα που δέχθηκε μέσα σε λύκειο της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ όπου φοιτούσε, έπεσε μαθητής, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Για τη δολοφονία, έχει συλληφθεί ένας ύποπτος. Όπως ανέφερε η αρχηγός της αστυνομίας του Ουίνστον – Σάλεμ , Κατρίνα Τόμπσον, μέλη της στάλθηκαν στο λύκειο Mount Tabor το μεσημέρι της Τετάρτης, 1 Σεπτεμβρίου. Στο σχολείο, οι αστυνομικοί βρήκαν τον τραυματισμένο από σφαίρα μαθητή, ο οποίος διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Εκεί «υπέκυψε στα τραύματά του», δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας με δάκρυα στα μάτια. Δεν διευκρίνισε την ηλικία του θύματος.

Ύποπτος για την δολοφονία φέρεται να είναι ένας συμμαθητής του έφηβου, ο οποίος και συνελήφθη μερικές ώρες αργότερα. Έπειτα από έναν χρόνο που πέρασε κυρίως με τηλεκπαίδευση, η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ επαναφέρει στο προσκήνιο την ανησυχία για τα βίαια επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων μέσα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, αληθινή μάστιγα για την αμερικανική κοινωνία.

Ενδεικτικό του συνεχούς κινδύνου είναι το γεγονός πως πρόκειται για το δεύτερο συμβάν οπλοχρησίας μέσα σε λύκειο στη Βόρεια Καρολίνα από την αρχή της εβδομάδας. Οι τραγωδίες αυτού του είδους καλύπτονται μεν εκτενώς από τοπικά ΜΜΕ, αλλά πλέον σπανίως απασχολούν τα πρωτοσέλιδα ή τους τίτλους των ειδήσεων των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης εθνικής εμβέλειας. Μολονότι το λουτρό αίματος στην Πάρκλαντ, στη Φλόριντα, τον Φεβρουάριο του 2018 (17 νεκροί), συνεχίζει να προκαλεί ως ακόμη και σήμερα σοκ.

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Κοντά στις 6.000 οι αναστολές εργασίας σε υγειονομικούς – Τα επίσημα στοιχεία

Σχολεία - Κορονοϊός: Τα μέτρα που αποφάσισε η επιτροπή των ειδικών

Μεσσηνία: Όλα δείχνουν γυναικοκτονία - Η 42χρονη είχε καταγγείλει κακοποίηση

Κορονοϊός - Εμβόλια: Φρένο από ECDC για τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό

Αφγανιστάν: Χιλιάδες εγκαταλείπουν τη χώρα περπατώντας χιλιόμετρα μέσα στην έρημο

νεκρόςΗΠΑπυροβολισμοίνεκρός μαθητήςδολοφονία