Κόσμος|03.09.2021 14:48

Αφγανιστάν: Επίδειξη Ταλιμπάν με γιλέκα καμικάζι και πολεμικές τέχνες

Newsroom

Τον εξοπλισμό που έχουν στη διάθεσή τους, ο οποίος περιλαμβάνει γιλέκα αυτοκτονίας και εκρηκτικούς μηχανισμούς, επιδεικνύουν οι Ταλιμπάν στη διάρκεια παρέλασης που προβλήθηκε στην ελεγχόμενη από τους ίδιους τηλεόραση του Αφγανιστάν

Al HIJRAT

Σε ένα ακόμα βίντεο οι ισλαμιστές μαχητές εμφανίζονται να επιδεικνύουν τις ικανότητές τους στις πολεμικές τέχνες.

Η ανατριχιαστική στρατιωτική παρέλαση, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση του Αφγανιστάν, περιλάμβανε φορτηγά που μετέφεραν γιλέκα αυτοκτονίας, αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και ρυμουλκούμενα παγιδευμένα αυτοκίνητα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Al HIJRAT

Στο μεταξύ, ένα παράξενο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει μαχητές των Ταλιμπάν σε επίδειξη των πολεμικών τεχνών που κατέχουν.
Σε ορισμένα πλάνα της στρατιωτικής παρέλασης που καλύφθηκε τηλεοπτικά εμφανίζονται μαχητές να παρελαύνουν με τη σημαία του «Ισλαμικού Εμιράτου», ακολουθούμενοι από διάφορά οχήματα που μεταφέρουν όπλα αμερικανικής κατασκευής και βόμβες. Διάφοροι τύποι εκρηκτικών μηχανισμών εμφανίζονται παραταγμένοι στις καρότσες φορτηγών, με σημάνσεις που εξηγούν τι ακριβώς είναι ο καθένας. Την ώρα πού περνούν μπροστά από την κάμερα τα γιλέκα αυτοκτονίας και τα παγιδευμένα αυτοκίνητα, ακούγεται - σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα -  στο σπικάζ ότι οι αυτοσχέδιες βόμβες-βαρέλια είναι η «στρατιωτική βιομηχανία των Μουτζαχεντίν» που χρησιμοποιείται για την «καταστροφή των απλών και τεθωρακισμένων οχημάτων του εχθρού».

HIJRAT

Η παρέλαση έλαβε χώρα στην επαρχία Κανταχάρ μετά την αποχώρηση των Αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: «Μπλοκάρουν» τα νοσοκομεία από τις αναστολές

Mad Clip: Εμφανίστηκε ο οδηγός του Audi – Τι κατέθεσε στην αστυνομία

Μίκης Θεοδωράκης: Η Ελλάδα θρηνεί – Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του – Πότε θα γίνει η κηδεία

Κυβέρνηση: Προχωρά χωρίς «συμμάχους» στα δύσκολα νομοσχέδια

Νέα σχολική χρονιά – Κορονοϊός: Και με αυστηρότερα μέτρα θα νοσήσει το 13% των μαθητών – Ο πρόεδρος των Παιδιάτρων στο ethnos.gr

παρέλασηεξοπλισμόςΑφγανιστάνΤαλιμπάν