Κόσμος|05.09.2021 14:16

Μίκης Θεοδωράκης - Μόσχα: Συγκινητικό «αντίο» με ενός λεπτού σιγή και χειροκρότημα

Newsroom

Με ενός λεπτού σιγή και ένα θερμό χειροκρότημα αποχαιρέτησε το κοινό τον μεγάλο Έλληνα, Μίκη Θεοδωράκη, στο δεύτερο Διεθνές Φεστιβάλ για τον σύγχρονο Ελληνικό κινηματογράφο, που πραγματοποιείται στη Μόσχα.

Τη διοργάνωση υποστήριξε η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, και ο πρόεδρός της Ιβάν Σαββίδης σε δήλωσή του υπογραμμίζει, ότι το φεστιβάλ θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των διμερών πολιτιστικών και ανθρωπιστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

«Είναι συμβολικό ότι το Φεστιβάλ διοργανώνεται κατά το Έτος Ιστορίας Ελλάδας και Ρωσίας και έχει ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμών των 200 ετών από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία. Είμαι πεπεισμένος ότι το 2ο Φεστιβάλ «Σύγχρονος Ελληνικός Κινηματογράφος» θα καταγραφεί ως αξιοσημείωτο γεγονός στην πολιτιστική ζωή της ρωσικής πρωτεύουσας και θα έχει ιδιαίτερη συμβολή στην ανάπτυξη των διμερών πολιτιστικών - ανθρωπιστικών σχέσεων των χωρών μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαββίδης. 

Κατά την έναρξη του δεύτερου Διεθνούς Φεστιβάλ για τον σύγχρονο Ελληνικό κινηματογράφο, που πραγματοποιείται στη Μόσχα, τιμάται ο αγωνιστής που συνδέθηκε στενά τόσο με το ελληνικό σινεμά όσο και με τη Σοβιετική Ένωση και τη Ρωσία αλλά και την ελληνική ομογένεια που είχε την πρωτοβουλία για το φεστιβάλ. 

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός - Μαρουσάκης: Βροχές, καταιγίδες, σε 2 φάσεις η κακοκαιρία

Συναγερμός στην κυβέρνηση για «τσουνάμι» ακρίβειας - Αγώνας δρόμου για αντισταθμιστικά μέτρα

ΣΥΡΙΖΑ: Με το βλέμμα στο «τσαλακωμένο προφίλ» Μητσοτάκη προετοιμάζεται για τη ΔΕΘ

Λωβοκομείο Χίου: Το μακροβιότερο υγειονομικό ίδρυμα στη χώρα μας - Πώς είναι σήμερα

ΜόσχαΡωσίαΙβάν ΣαββίδηςΜίκης Θεοδωράκης