Κόσμος|22.01.2019 17:04

Απολύθηκε ο επιστήμονας που δημιούργησε γενετικά τροποποιημένα μωρά

Newsroom

Ο επιστήμονας που υπό άκρα μυστικότητα δημιούργησε γενετικά γενετικά τροποποιημένα μωρά στην Κίνα έχασε τη δουλειά από το πανεπιστήμιο στο οποίο εργαζόταν, έπειτα από προκαταρκτική έρευνα η οποία κατέληξε στο ότι «διεξήγαγε παράνομα μελέτη για να αποκομίσει φήμη και προσωπικό όφελος». 

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα τον περασμένο Νοέμβριο και σόκαρε τη διεθνή κοινή γνώμη, όταν ο He Jiankui ισχυρίστηκε δημόσια πως δύο γενετικά τροποποιημένα μωρά είχαν ήδη γεννηθεί και ότι μία γυναίκα κυοφορούσε και το τρίτο. 

Η έρευνα που διεξήγαγαν οι Αρχές κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Jiankui απέφευγε την εποπτεία, βρήκε το κεφάλαιο και προσέλαβε δικούς τους ερευνητές για να πραγματοποιήσει το παράνομο έργο του. 

Το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της πόλης Shenzhen στο οποίο εργαζόταν ο Jiankui εξέδωσε ανακοίνωση άμεσα μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, σημειώνοντας: «Το Πανεπιστήμιο ακυρώνει τη σύμβαση εργασίας με τον δρ. He Jiankui και τερματίζει οποιεσδήποτε από τις διδακτικές και ερευνητικές του δραστηριότητες στο Ίδρυμα». 

επιστήμοναςμεταλλαγμένα μωράαπόλυση