Απολύθηκε ο επιστήμονας που δημιούργησε γενετικά τροποποιημένα μωρά
NewsroomΟ επιστήμονας που υπό άκρα μυστικότητα δημιούργησε γενετικά γενετικά τροποποιημένα μωρά στην Κίνα έχασε τη δουλειά από το πανεπιστήμιο στο οποίο εργαζόταν, έπειτα από προκαταρκτική έρευνα η οποία κατέληξε στο ότι «διεξήγαγε παράνομα μελέτη για να αποκομίσει φήμη και προσωπικό όφελος».
Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα τον περασμένο Νοέμβριο και σόκαρε τη διεθνή κοινή γνώμη, όταν ο He Jiankui ισχυρίστηκε δημόσια πως δύο γενετικά τροποποιημένα μωρά είχαν ήδη γεννηθεί και ότι μία γυναίκα κυοφορούσε και το τρίτο.
Η έρευνα που διεξήγαγαν οι Αρχές κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Jiankui απέφευγε την εποπτεία, βρήκε το κεφάλαιο και προσέλαβε δικούς τους ερευνητές για να πραγματοποιήσει το παράνομο έργο του.
Το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της πόλης Shenzhen στο οποίο εργαζόταν ο Jiankui εξέδωσε ανακοίνωση άμεσα μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, σημειώνοντας: «Το Πανεπιστήμιο ακυρώνει τη σύμβαση εργασίας με τον δρ. He Jiankui και τερματίζει οποιεσδήποτε από τις διδακτικές και ερευνητικές του δραστηριότητες στο Ίδρυμα».
- Η νταλίκα λειτούργησε σαν «ξυράφι»: Τα 4 πιθανά σενάρια για τα αίτια της σύγκρουσης όπου έχασαν τη ζωή τους οι οπαδοί του ΠΑΟΚ
- Πολύμηνη η διαρροή στο εργοστάσιο Βιολάντα και εξαιρετικά υψηλές συγκεντρώσεις προπανίου - Οι ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής
- Ένταση για τα Ίμια στη Βουλή: Ο Λαζαρίδης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «γκριζάρισε» το Αιγαίο
- Τρόμος σε αεροσκάφος της British Airways: Η στιγμή που τροχός πέφτει κατά τη διάρκεια της απογείωσης