Κόσμος|06.09.2021 14:40

Κορονοϊός - Ισραήλ: Προετοιμασίες για 4η δόση του εμβολίου

Newsroom

Προετοιμασίες η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού ξεκινούν στο Ισραήλ με τη χώρα να προσπαθεί να ελέγξει τις μεταλλάξεις.  Το Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπο με το τέταρτο κύμα κρουσμάτων της Covid παρά το επιτυχημένο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Ο Σαλμάν Ζάρκα, Ισραηλινός «στρατηγός» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να εμβολιάζονται πιο συχνά κατά του ιού, «κάθε πέντε έως έξι μήνες».

«Το Ισραήλ αναμένεται να χορηγήσει εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για την αντιμετώπιση διαφορετικών μεταλλάξεων του κορονοϊού μέχρι το τέλος του 2021 ή στις αρχές του 2022», όπως υποστηρίζει μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο «Κan».

«Δεδομένου ότι ο ιός είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι εδώ, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια τέταρτη δόση», τόνισε και συμπλήρωσε: «Αυτή θα είναι η ζωή μας στο εξής, θα βιώνουμε διαδοχικά κύματα του κορονοϊού».

Έτοιμοι να εμβολιαστούμε εκ νέου

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον Αύγουστο στους «Times of Israel», είχε δηλώσει ότι, οι πολίτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να εμβολιαστούν εκ νέου κατά του κορονοϊού προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις νέες μεταλλάξεις.

«Φαίνεται ότι, αν λάβουμε διδάγματα από το τέταρτο κύμα, πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εμφάνισης νέων κυμάτων με τις νέες μεταλλάξεις, όπως είναι η νέα μετάλλαξη Μu από τη Νότια Αμερική», τόνισε.

«Σκεπτόμενοι αυτό και τη μείωση των εμβολίων και των αντισωμάτων, φαίνεται ότι κάθε λίγους μήνες - θα μπορούσαμε μία φορά το χρόνο ή κάθε πέντε ή έξι μήνες - να εμβολιαζόμαστε κατά του κορονοϊού», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το timesofisrael.com στο Ισραήλ ήδη 2,5 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει και 3η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Όλες οι ειδήσεις

Χρήστος Στυλιανίδης: Αναλαμβάνει υπουργός Πολιτικής Προστασίας – Υφυπουργός ο Ευάγγελος Τουρνάς

«Μαϊμού» εμβολιασμοί στην Καρδίτσα: Πόσοι έχουν ταυτοποιηθεί – Τι ψάχνουν οι αρχές

Εμβόλιο: Προ των πυλών και η τρίτη δόση – Ποιοι θα την κάνουν – Τι είπε ο Σκέρτσος

Καιρός: Νέα επιδείνωση από την Τετάρτη – Πρόγνωση Μαρουσάκη

Αυξήσεις τιμών: Ανακοινώσεις στη ΔΕΘ προανήγγειλε ο Γεωργιάδης – Σε ποια προϊόντα έρχονται ανατιμήσεις «φωτιά»

ΚορονοϊόςμετάλλαξηεμβολιασμόςΙσραήλεμβόλιο