Βρετανία: Οι μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν 31 σχέδια τρομοκρατικής επίθεσης
NewsroomΗ αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν 31 σχέδια τρομοκρατικής επίθεσης στη Βρετανία την τελευταία τετραετία, δήλωσε την Παρασκευή ο Κεν ΜαΚάλουμ, ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας αντικατασκοπείας MI5.
Η πλειονότητα αυτών των σχεδίων προερχόταν από ισλαμιστές εξτρεμιστές, αλλά ένας αυξανόμενος αριθμός είναι οργανωμένες ακροδεξιές ομάδες, είπε ο ίδιος.
«Ακόμη και στη διάρκεια της περιόδου της πανδημίας, που όλοι βιώνουμε κατά το μεγαλύτερο διάστημα της τελευταίας διετίας, χρειάστηκε να αποτρέψουμε έξι σχέδια τρομοκρατικής επίθεσης που βρίσκονταν στο τελικό στάδιο», δήλωσε ο ΜαΚάλουμ στο BBC.
«Επομένως η τρομοκρατική απειλή για τη Βρετανία, λυπάμαι που το λέω, αλλά είναι κάτι υπαρκτό και διαρκές».
Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Πώς θα καθορίζονται οι τιμές των rapid test – Αναλυτικά το ΦΕΚ
Άνοιγμα Σχολείων: Οι τελικές οδηγίες για το πρώτο κουδούνι - Τα 14 SOS
Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Τι ισχύει για εστιατόρια, μπαρ, ταβέρνες
- Σκληραίνει στάση το Ιράν: Πύραυλοι, drones και «σφράγισμα» διαρκείας στα Στενά του Ορμούζ
- Εκτελεστές, παγίδες και ένα απίστευτο σχέδιο διαφυγής: Όλες οι απειλές δολοφονίας του Τραμπ
- «Hot - Dry - Windy»: Σε Red Code Αττική, Αργολίδα, Λέσβος, Βοιωτία και Εύβοια - Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς
- Μαγικές εικόνες από την ολική έκλειψη ηλίου - Εκατομμύρια μάτια στραμμένα στον ουρανό