Κόσμος|13.09.2021 18:02

Ερντογάν: Ο στόλος UAV της Τουρκίας θα γίνει ο κορυφαίος στον κόσμο

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στα εγκαίνια μεγάλου εργοστασίου παραγωγής υαλικών, ανέφερε ότι η Τουρκία έχει γίνει ελκυστική χώρα για επενδυτές, ενώ σε επίπεδο αμυντικής βιομηχανίας έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της.

«Η Τουρκία το 2002 ήταν μια χώρα όπου όχι μόνο η οικονομική αβεβαιότητα αλλά και η τρομοκρατία, η κηδεμονία και οι απαγορεύσεις ήταν ανεξέλεγκτες. Σηκώσαμε αμέσως τα μανίκια μας για να οδηγήσουμε τη χώρα μας, που παλεύει με την αστάθεια, στη θέση που της αξίζει.
Έχουμε κάνει την Τουρκία ελκυστική χώρα για επενδυτές.

Ενώ ήμασταν μια χώρα που δεν μπορούσε καν να κατασκευάσει σφαίρες όπλων, σήμερα την έχουμε φτάσει στη θέση να κατασκευάζει δικούς της πυραύλους, όπλα, οβίδες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Είμαστε ανάμεσα στις 3 χώρες του κόσμου με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ο στόλος των μη επανδρωμένων αεροσκαφών μας, τον οποίο έχουμε αναβαθμίσει με το Akıncı, θα γίνει ο νούμερο 1 στόλος στον κόσμο.

Το 2020, στην κορύφωση της επιδημίας, ενώ πολλές χώρες της G20 έριχναν την πετσέτα, εμείς γίναμε η δεύτερη πιο αναπτυσσόμενη χώρα», είπε.

Όλες οι ειδήσεις

«Μποναμάς» 900 ευρώ για ευάλωτα νοικοκυριά – Ποιοι οι δικαιούχοι

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Ποιοι κερδίζουν «κούρεμα» του χρέους - Παραδείγματα

Nέα μέτρα: Τι αλλάζει σε σούπερ μάρκετ, mall και εμπορικά κέντρα

Νέα οικονομικά μέτρα για ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, αποζημίωση ειδικού σκοπού, επιστρεπτέα προκαταβολή

ΤουρκίαΜη Επανδρωμένα ΑεροσκάφηΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνεπενδυτές