Κόσμος|15.09.2021 21:04

Αφγανιστάν: Η εθνική ποδοσφαιρική ομάδα νεανίδων εγκαταλείπει τη χώρα για να γλιτώσει

Newsroom

Χιλιάδες είναι οι γυναίκες από το Αφγανιστάν που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους και να γλιτώσουν από το καθεστώς των Ταλιμπάν. Ανάμεσα σε αυτές και τα 32 μέλη της ποδοσφαιρικής εθνικής ομάδας Νεανίδων του Αφγανιστάν που κατάφεραν να φτάσουν στο γειτονικό Πακιστάν μαζί με τις οικογένειές τους.

T

Σύμφωνα με τον υπουργό Πληροφοριών του Πακιστάν, οι παίκτριες εισήλθαν στο Πακιστάν από το βορειοδυτικά σύνορα, έχοντας έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα. «Καλωσορίζουμε την ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών του Αφγανιστάν που έφτασε στα σύνορα Torkham από το Αφγανιστάν. Οι παίκτριες είχαν στην κατοχή τους έγκυρο διαβατήριο του Αφγανιστάν, βίζα του Πακιστάν και έγιναν δεκτές από την Πακιστανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία». έγραψε ο πρόεδρος στο Twitter την Τετάρτη, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

T

Η ομάδα των νεαρών ποδοσφαιριστριών, οι προπονητές αλλά και οι οικογένειές τους είχαν προσπαθήσει να διαφύγουν από τη χώρα τον περασμένο μήνα, αλλά μια καταστροφική βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ τους άφησε αποκλεισμένους εκεί.

Σημειώνεται ότι οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν στις γυναίκες να συμμετέχουν σε αθλήματα κατά την πρώτη τους διακυβέρνηση τη δεκαετία του 1990, ενώ προσφάτως αξιωματούχος του καθεστώτος σημείωσε ότι οι γυναίκες «δεν είναι απαραίτητο να αθλούνται» και τόνισε ότι μπορεί κατά τη διάρκεια της άθλησης κάποιο μέρος του σώματός τους που δεν πρέπει να «φανεί».

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα - Κοντά στο lockdown

Αρκουμανέας: 1 στα 4 κρούσματα είναι έως 17 ετών

Επίθεση με βιτριόλι: Διακοπή στη δίκη - Μετατροπή κατηγορίας θα ζητήσει η κατηγορούμενη

Σχολεία: Καλούνται και οι εκπαιδευτικοί για τρίτη δόση εμβολίου

γυναίκεςΑφγανιστάνποδόσφαιρο