Κόσμος|20.09.2021 20:25

Καναδάς: Η φωτογραφία με το blackface που «καίει» τον Τζαστίν Τριντό

Newsroom

Λίγες ώρες προτού οι πολίτες του Καναδά οδηγηθούν στις πρόωρες κάλπες, μία ντροπιαστική στιγμή από το παρελθόν του πρωθυπουργού της χώρας, Τζαστίν Τριντό, έρχεται στο φως της δημοσιότητας για να κάνει τα πράγματα για τον ίδιο ακόμα πιο δύσκολα απ΄ όσο ήδη ήτανε.

Η φωτογραφία που διέρρευσε από την ομάδα ονόματι Canada Proud, που κάνει καμπάνια ενάντια στην επανεκλογή Τριντό, δείχνει τον ίδιο σε πάρτι, το 2001, ντυμένο με τουρμπάνι και ινδική φορεσιά με το πρόσωπο, τον λαιμό και τα χέρια του βαμμένα με μαύρη μπογιά. Ο Τριντό, τότε, ήταν 29 ετών και το θέμα του πάρτι ήτανε «1000 και μία νύχτες». Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που διαρρέουν φωτογραφίες του Καναδού πρωθυπουργού με blackface καθώς, με την ίδια εμφάνιση, είχε κυκλοφορήσει και φωτογραφία του το 2019.

Η απολογία του Τριντό για το blackface στο παρελθόν

«Δεν έπρεπε να το είχα κάνει. Είχα μεταμφιεστεί φορώντας ένα κοστούμι του Αλαντίν και βάφτηκα με μακιγιάζ. Είναι κάτι που δεν το θεωρούσα ρατσιστικό τότε, αλλά σήμερα αναγνωρίζω ότι είναι και λυπάμαι βαθύτατα. Ζητώ πραγματικά συγγνώμη. Λυπάμαι πολύ» έλεγε τότε ο Τριντό ο οποίος, μετά και την τελευταία φωτογραφία, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να «τιναχθεί στον αέρα» η προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του, σε μία προεκλογική περίοδο που, εξ’ αρχής, δεν υπήρξε εύκολη υπόθεση.

T

Δεν είναι η μόνη φορά που ο Τζάστιν Τριντό έχει απασχολήσει τη δημοσιότητα για την επιλογή του να υποδυθεί κάποια μαύρη περσόνα. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν εικόνες του από την επετηρίδα του σχολείου, στις οποίες ο πρωθυπουργός υποδυόταν τον Τζαμαϊκανό τραγουδιστή Χάρι Μπελαφόντε.

Όλες οι ειδήσεις

Επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό στο Φαρμακονήσι - Με τα όπλα στα χέρια οι Τούρκοι

Αποκάλυψη OPEN: Η απάντηση του καπετάνιου του Nautical Geo στην τουρκική φρεγάτα

Εμβόλιο: Ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση – Οι επίσημες ανακοινώσεις

Εξαφάνιση Πετίτο: Συνελήφθησαν από το FBI οι γονείς του συντρόφου της αγνοούμενης blogger

ρατσισμόςΚαναδάςΤζάστιν Τριντό